Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vecrīgā sākti Igaunijas jaunās vēstniecības būvdarbi

Vecrīgā sākti darbi pie padomju laika ēkas pārbūves Pils ielā 8/10, lai pielāgotu to Igaunijas vēstniecības un kultūras centra vajadzībām, aģentūru LETA informēja arhitektu birojs United Riga Architects pārstāvji.

Pārbūves projektēšanu sadarbībā ar pasūtītāju veic arhitektu birojs "United Riga Architects". Būvniecības un renovācijas darbus plānots pabeigt divu gadu laikā.

Arhitektu biroja izstrādātais projekts paredz izvietot ēkā ne tikai telpas vēstniecībai, bet arī vēstnieka rezidencei un konsulātam, kā arī kultūras centram "OpenEstonia".

Projektā tiek plānota jauna koncepta vēstniecības ēka ar atklāta tipa, pieejamām telpām, lai tādējādi ļautu labāk iepazīt kaimiņvalsti, kā arī būtu iespējams rīkot dažādus pasākumus plašākai sabiedrībai. 

"United Riga Architects" valdes priekšsēdētājs un galvenais arhitekts Jevgenijs Ļeonovs skaidro, ka šāda koncepcija ir inovatīva globālā diplomātiskā dienesta arhitektūras kontekstā. 

Jaunās ēkas fasāde būs veidota tā, lai saglabātu esošā apjoma struktūru un kompozīcijas trīsdalījumu. To paredzēts apdarināt ar vērtīgiem dabīgā akmens elementiem - lamelēm, kas tiks izgriezti no masīviem akmens blokiem. 

Ļeonovs norāda, ka idejas pamatā ir Igaunijas kaarma šķirnes dolomīta lietojums, kas piešķirs ēkas veidolam īpašumu identitāti. Unikālais zilganais akmens ir viens no Igaunijas simboliem, īpašu popularitāti iemantojot Sāremā salā un tiek izmantots jau gadsimtiem ilgi.

Jau ziņots, ka Igaunija cer 2024.gadā atklāt jauno vēstniecības ēku Rīgā.

Igaunijas Ārlietu ministrija 2019.gadā par 2,65 miljoniem eiro iegādājās ēku Pils ielā, uz kuru paredzēts pārcelt Igaunijas diplomātisko pārstāvniecību no tās pašreizējās atrašanās vietas Skolas ielā. Ēkas platība ir 1700 kvadrātmetru.

"United Riga Architects" 2021.gadā strādāja ar 126 358 eiro apgrozījumu un guva 28 026 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Finanšu dati par 2022.gadu vēl nav publicēti.

"United Riga Architects" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5740 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Jūlija Līne (51,22%) un Ļeonovs (48,78%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas