Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Vējonis: NBS sniedz drošības garantu ne tikai Latvijā, bet arī NATO dalībvalstīs kopumā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir ne tikai drošības garants Latvijas iedzīvotājiem, bet arī NATO dalībvalstīm un valstīm, uz kurām tiek nosūtīti NATO karavīri, ceturtdien, svinīgi pavadot Latvijas nākamo kontingentu uz Afganistānu, teica aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Viņš atgādināja, ka karavīru mērķis ir sniegt atbalstu, lai Afganistānas bruņotie spēki sasniegtu tādu pašu līmeni kā NATO karaspēks.

"Vienmēr atcerieties, ka esat komanda [..], jo tikai komandā ir spēks," teica ministrs.

Vējonis, karavīriem dodoties uz Afganistānu, līdzi deva Latvijas karogu, lai viņi vienmēr atcerētos, ka tiek gaidīti mājās.

Uzrunu sacīja arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kurš uzsvēra, ka karavīri turpinās to, kas tika sākts pirms vairākiem gadiem.

"Vēlu jums veiksmi, jo profesionalitāte jums jau ir," paziņoja Graube.

Graube karavīriem līdzi deva lielu rupjmaizes kukuli.

Dalībai operācijā Resolute Support Latvija uz Afganistānu nosūtīs līdz 30 karavīru lielu kontingentu, kas galvenokārt izvietosies Marmalas bāzē Mazarišarīfā valsts ziemeļos, bet neliela daļa karavīru – arī Kabulā, kur viņi ieņems padomdevēju un dažāda līmeņa štābu virsnieku un instruktoru amatus.

Apmācību jomā Latvijas karavīri atbalstīs Afganistānas Nacionālās armijas 209.korpusa štābu un Inženieru skolu un kā padomdevēji darbosies arī alianses apmācības spēku izveidotajā Reģionālajā apvienotajā vadības un koordinācijas centrā. Tas nodarbosies ar Afganistānas drošības spēku apmācības koordināciju un informācijas apmaiņu Ziemeļu reģionā, kurā vadošā valsts ir Vācija.

Latvija nodrošinās arī militāro policistu dalību daudznacionālajā Militārās policijas rotā, kā arī gaisa atbalsta kontrolieru grupu Ātrās reaģēšanas rotā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas