Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Vējonis: Velsas samita lēmums pastiprināt drošību austrumos prasīs palielināt aizsardzības budžetu

Viņš skaidroja, ka līdz ar NATO samitā pieņemto lēmumu stiprināt alianses austrumu robežu, ietverot Baltijas valstis, Poliju un Rumāniju, Latvijai būs jāpiedalās ar jaunu drošības infrastruktūru, piemēram, jābūvē nepieciešamās noliktavas ieročiem un munīcijai, kā arī kazarmas, kur uzturēties karavīru vienībām. Tam būs nepieciešams straujāks budžeta palielinājums nākamajos gados, nekā tas bija paredzēts līdz šim, teica ministrs.
Ņemot vērā NATO samitā Velsā lemto, tuvākajos gados vairāk līdzekļu būs jāparedz aizsardzībai, pirmdienas rītā Latvijas Radio teica aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Atbilstoši likumam nākamgad aizsardzības nozaredz budžets plānojams 1% no iekšzemes kopprodukta. Precīzas summas ministrs nenosauca, jo pašlaik tiekot aprēķināts, cik daudz līdzekļu nepieciešams 2015.gadā un turpmākajos gados, ņemot vērā jaunos apstākļus un lēmumus par NATO karavīru klātbūtni Latvijā. Aizsardzības ministrija šo informāciju aprēķinās un iesniegs skatīšanai valdībā apzinās tuvākā mēneša laikā.

Savukārt, runājot par gaidāmajām Eiropas Savienības jaunajām sankcijām Krievijai Vējonis LNT raidījumā 900 sekundes pirmdienas rītā atzina, ka Krievijas vadība aizvien gatava iet "ļoti tālu", reaģējot uz ES sankcijām.

"Pašlaik ir noslēgts pamiers, kurš, kā izskatās, ir pārkāpts.Situācija pēc sankciju ieviešanas nevis nomierinās, bet turpina eskalēties," teica Vējonis. 

Krievija parādījusi, ka ir spēcīgs mūsu kaimiņš, un ka tai neapšaubāmi ir interese destabilizēt situāciju ne tikai Ukrainā, bet arī kopumā Eiropā, tostarp Baltijā, klāstīja aizsardzības ministrs.

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) LNT raidījumā 900 sekundes uzsvēra, ka šajā situācijā ir liela nozīme ne tikai militāro, bet arī civilo dienestu, tai skaitā Drošības policijas stiprināšanai. Šo nepieciešamību apstiprinājuši arī notikumi Igaunijā, kur nolaupīts un uz Krieviju aizvests Drošības policijas darbinieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas