Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vētras laikā jāuzmanās - var tikt nogāztas ceļa zīmes un koki

Sestdienas rītā braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām Vidzemē apgrūtina apledojuma veidošanās, portāls Diena.lv uzzināja Latvijas Valsts ceļu (LVC) Satiksmes informācijas centrā.

Ainažu virzienā veidojas apledojums posmā Tūjas krustojums - Ainaži, Veclaicenes virzienā autoceļš apledo posmā Sigulda - Veclaicene, savukārt Valkas virzienā autoceļš vietām sniegots un veidojas apledojums līdz Igaunijas robežai. Brauktuves šajos posmos tiek kaisītas ar ar pretslīdes materiāliem:

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem dažviet apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Rīgas, Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Madonas, Valkas un Valmieras apkārtnēs. Brauktuves slidenajos posmos apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

LVC atgādina, ka pēc sinoptiķu prognozēm vējš dienā pastiprināsies līdz 20 -22 m/s, bet rietumu un centrālajos rajonos sasniegs pat 30 m/s. Vētras rezultātā uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari, var tikt nodarīti bojājumi arī satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm, apgaismes stabiem un luksoforiem.

Autoceļu uzturētāji aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai ceļam, bet arī vērot apkārtni un informēt LVC Satiksmes informācijas centru par nolūzušiem kokiem un sabojātu ceļa aprīkojumu, kas traucē vai apdraud satiksmi, zvanot pa bezmaksas diennakts informatīvo tālruni 80005555.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas