Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Baltkrievija migrantu plūsmu uz Latviju izmanto kā hibrīdkara elementu

Aizsardzības nozares ziņu portāls Sargs.lv sadarbībā ar Valsts robežsardzi ir sagatavojis video materiālu, kurā redzams, kā Baltkrievija migrantu plūsmu uz Latviju izmanto kā hibrīdkara elementu.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms jau kopš jūnija aktīvi atbalsta nelegālo migrāciju uz ES valstīm, izmantojot migrantus kā ieroci pret Latviju un Lietuvu vērstā hibrīdkarā. Valsts robežsardze ar Nacionālo bruņoto spēku palīdzību ik dienu turpina novērst arvien vairāk Tuvo Austrumu migrantu mēģinājumu šķērsot Latvijas robežu.

A. Lukašenko jau 6. jūlijā draudēja atbalstīt nelegālo migrantu plūsmu uz ES, tomēr šobrīd apgalvo, ka migranti no Latvijas puses tiek vardarbīgi “iegrūsti” Baltkrievijā.

Migranti no Tuvajiem Austrumiem par ceļu līdz Latvijas un Lietuvas robežām samaksā līdz pat 15 000 ASV dolāru. Cenā iekļauts lidojums uz Minsku, Baltkrievijas vīza un pāris dienu nakšņošana viesnīcā, līdz migranti ar autobusiem tiek vesti uz robežu.

Sociālo tīklu lietotāji novērojuši, ka Minskas viesnīcās regulāri tiek uzņemti un izmitināti irākieši, kas tālāk militarizētu vienību pavadībā tiek nogādāti uz Baltkrievijas robežu, lai viņus ar varu “iestumtu” Latvijas teritorijā.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka Latvijas robežsardze ar šiem cilvēkiem komunicējot, un vairums esot izteikuši vēlmi atgriezties atpakaļ Irākā, bet Baltkrievijas dienesti viņu valsts iekšienē atpakaļ nelaiž un notur pie robežas. Baltkrievija izmanto spēku, lai destabilizētu situāciju Latvijā.

Pamatā pie robežas pašlaik atrodas irākieši, bet no Afganistānas, kur pēdējās nedēļās vērojama strauja destabilizācija, migranti nav konstatēti. Ceļi, kā šīs personas nokļuvušas līdz Latvijas un Baltkrievijas robežai, esot ļoti dažādi, tostarp fiksēts, ka cilvēki Baltkrievijā ieradušies no Krievijas.

Baltkrievijas robežsargi bruņojušies ar snaiperu ieročiem un ložmetējiem, bet cilvēki ir kļuvuši par Lukašenko režīma īstenotā hibrīdkara dzīvo ieroci. Baltkrievijas militarizētās vienības neļauj viņiem atgriezties Baltkrievijā, lai ar avioreisiem nokļūtu atpakaļ mājās. Viņi ir spiesti uz Latvijas – Baltkrievijas robežas pavadīt ilgu laiku. Tikmēr Latvijas robežsargi un mediķi sniedz nepieciešamo atbalstu, piegādājot pārtiku un sniedzot medicīnisko palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas