Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vīrieši Mārupē no degošas automašīnas izglābj divus jauniešus

Mārupē pēc avārijas degusi automašīna BMW, ko redzējis aculiecinieks, kurš no degošās mašīnas izglābis divus cilvēkus, portālu Diena.lv informēja Valsts ugundzēsības un drošības dienesta pārstāve Viktorija Gribuste un Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Autoavārija un ugunsnelaime šonakt notika Mārupes novadā plkst. 02:20. VUGD no aculiecinieka saņēma informāciju, ka uz autoceļa Jaunmārupe – Peles ir notikusi autoavārija. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka automašīna avārijas rezultātā ir aizdegusies un tā deg jau visā platībā.

Nelaimes gadījumu bija redzējis kāds garām braucošs vīrietis, kurš apstājās un, pirms liesmas pārņēma visu automašīnu, paspēja no tās izvilkt un izglābt 1993.gadā dzimušus meiteni un puisi, kurus ugunsdzēsēji pēc tam nodeva mediķiem. Pēc automašīnas nodzēšanas tajā tika atrasts bojā gājis šoferis, kuru vīrietim neizdevās izglābt, jo pēc autoavārijas viņš bija iespiests automašīnā.

Valsts policijas pārstāvis pavēstīja, ka drošsirdīgajiem vīriešiem pirmo no avarējušā spēkrata izdevās izvilkt 20 gadus vecu meiteni, kura bija bezsamaņā un neizrādīja dzīvības pazīmes. Varonīgais iedzīvotājs uzreiz sāka meiteni elpināt un pēc mirkļa meiteni bija izdevies atdzīvināt. Uzreiz pēc tam Volvo pasažieris kopā ar vadītāju metās glābt otru pasažieri - puisi. Viņš bija pie samaņas, taču bija guvis nopietnus savainojumus un saviem spēkiem nevarēja izkļūt no automašīnas. Kad otru pasažieri bija izdevies izglābt, automašīnu liesmas bija pārņēmušas tik lielā mērā, ka glābšanu turpināt vairs nebija iespējams.

Lai noskaidrotu negadījuma apstākļus, Valsts policijā sākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka BMW vadītājs nobraucis no ceļa, ietriecies kokā un no trieciena izlidojis atpakaļ uz braucamās daļas. Precīzi negadījuma apstākļi un iemesli tiks noskaidroti izmeklēšanā, taču šobrīd ir skaidri zināms, ka bija pārsniegts atļautais braukšanas ātrums.

Valsts policija un VUGD pateicas abiem drošsirdīgajiem glābējiem. Tiks lemts par par iespēju abus vīriešus apbalvot.

Tāpat pagājušajā diennaktī VUGD saņēmuši informāciju par degošu dārza mājiņu Daugavpilī. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dārza māja jau deg ar atklātu liesmu. Kopējā degšanas platība bija 70m2. Ugunsgrēkā cieta 78 gadus vecs vīrietis.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 21 izsaukumu. Kopumā dzēsti 10 ugunsgrēki, veikti astoņi glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks un gājis bojā viens cilvēks.

Pievienots attēls un ar Valsts policijas vēstīto papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas