Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

VSAA filiāles Rīgā dienas laikā saņēmušas vidēji tūkstoti iesniegumu

Saistībā ar Latvijas Krājbankas darbības apturēšanu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) filiāles Rīgā trešdien katra saņēmusi vidēji tūkstoš iesniegumu par konta maiņu, taču vēl diena nav beigusies, tāpēc iesniegumu skaits vēl pieaugs, pastāstīja aģentūras pārstāve Edīte Olupe.

Piemēram, filiālē Latgales priekšpilsētā saņemti 915 iesniegumu, bet Kurzemes priekšpilsētā – 946 iesniegumi. Savukārt ārpus Rīgas situācija ir atšķirīga, lai gan arī tur iedzīvotāju aktivitāte ir augsta.

Olupe prognozēja, ka šāda aktivitāte saglabāsies līdz nedēļas beigām, jo VSAA aicinājusi pensionārus, kas pensijas saņem mēneša pirmajos datumos, un pabalstu saņēmējus iesniegt informāciju par konta maiņu līdz piektdienai, lai maksājumi nekavētos.

Viņa uzsvēra, ka desmit bankas Latvijā pašas informē VSAA par klientu kontiem, uz kuriem jāpārskaita pabalsti un pensijas, tāpēc šiem cilvēkiem pašiem nav jāierodas VSAA.

Jau vēstīts, ka Latvijas Krājbankā, kuras darbība pašlaik ir apturēta, pēc VSAA datiem, pensijas un citus pabalstus saņem apmēram 80 tūkstoši iedzīvotāju.

Tāpat ziņots, ka FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt Latvijas Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra. Savukārt Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar Latvijas Krājbanku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas