Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

VUGD iegādāsies jaunu tehniku un rekonstruēs depo

Ministru kabinets izdevis rīkojumus, kas paredz iegādāties 93 jaunas speciālo ugunsdzēsības un glābšanas transportlīdzekļu vienības 25 502 243 latu apmērā un piešķirt finansējumu 8 100 000 latu apmērā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo ēku būvniecībai, rekonstrukcijai vai renovācijai, portālam Diena.lv pavēstīja Iekšlietu ministrijas Administratīvā departamenta Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Māris Zariņš.

"Latvijas glābšanas dienestu tehniskā stāvokļa uzlabošana ir viena no Iekšlietu ministrijas prioritātēm. Ņemot vērā šobrīd ugunsgrēku dzēšanā un glābšanas darbu veikšanā iesaistīto ugunsdzēsības un glābšanas transportlīdzekļu ekspluatācijas ilgumu, nolietojumu, tehnisko stāvokli un skaitu, šobrīd VUGD kvalitatīva pamatfunkciju izpilde ir apgrūtināta. Tāpat glābējiem jānodrošina atbilstoši darba apstākļi un jāuzsāk jaunu depo ēku būvniecība, rekonstrukcija vai renovācija, kas ievērojami uzlabos glābšanas dienestu operativitāti," norāda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. 

Iegādājoties jaunos transportlīdzekļus, tiks nomainīts 71 viens nolietots automobilis un papildu iegādāti 22 transportlīdzekļi, kas ļaus uzlabot VUGD funkciju veikšanu dažāda rakstura glābšanas situācijās, tai skaitā, uz ūdens un ķīmisko avāriju negadījumos. 

Plānots iegādāties ugunsdzēsības autokāpnes un atopacēlājus, konteineru sistēmas, ugunsdzēsības autocisternas, glābšanas darbu automobiļus, ķīmisko avāriju automobiļus un ūdenslīdēju automobiļus. 

Tādējādi arī tiks veikta transportlīdzekļu pārdale starp ugunsdzēsības depo, lai optimāli tiktu nodrošināti visi izbraukumi uz ugunsdzēsības un glābšanas darbiem. 

Ministru kabinets otrdien izdeva rīkojumu Par ilgtermiņa saistībām Iekšlietu ministrijai speciālo ugunsdzēsības un glābšanas transportlīdzekļu iegādei, kas paredz piešķirt 25 502 243 latu 93 ugunsdzēsības un glābšanas transportlīdzekļu iegādei laika posmā no 2014.līdz 2018.gadam. 

Tāpat Ministru kabinets izdeva rīkojumu Par ilgtermiņa saistībām iekšlietu ministrijai depo ēku būvniecībai, rekonstrukcijai vai renovācijai, kas paredz piešķirt finansējumu 8 100 000 latu apmērā VUGD depo ēku būvniecību, rekonstrukciju vai renovāciju laika posmā no 2015.līdz 2017.gadam, kas savukārt nodrošinās VUGD operativitāti un nodrošinās darbiniekus ar darbam piemērotiem apstākļiem.  

VUGD jau vairākkārt skaidrojis, ka pašlaik situācija ar dienesta tehnisko nodrošinājumu ir traģiska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas