Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

VVD uzsāks tiešsaistes videokameru izmantošanu atkritumu plūsmu kontrolei

Valsts vides dienests (VVD), turpinot īstenot jaunu pieeju piesārņojuma kontrolei, uzsācis tiešsaistes videonovērošanas izmantošanu atkritumu plūsmas kontrolei, portālam Diena.lv pavēstīja VVD.

Par VVD īstenotajiem un plānotajiem pasākumiem efektīvai piesārņojuma kontrolei, jo īpaši atkritumu apsaimniekošanas jomā, otrdien VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne – Ansberga informēja Vides konsultatīvo padomi.

Pirmā tiešsaistes videokamera uzstādīta Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrības Piejūra (AAS Piejūra) atkritumu pārkraušanas un šķirošanas stacijas teritorijā Tukumā, Dienvidu ielā 1, kur marta beigās izcēlās ugunsgrēks.

Tiešsaistes videokamera ne tikai fiksēs katru no teritorijas izbraucošo kravas automašīnu, papildus reģistrējot datus par transporta reģistrācijas numuriem, bet arī pārraidīs šos datus uz VVD serveri.

Ņemot vērā, ka VVD turpina darbu pie videi nodarītā kaitējuma aprēķina, kas radies ugunsgrēka laikā AAS Piejūra atkritumu pārkraušanas un šķirošanas stacijā Tukumā, iegūtos datus apstrādās VVD inspektori, analizējot atkritumu plūsmu un nosakot faktisko atkritumu apjomu šajā teritorijā. Vienlaikus VVD veiks uzraudzību, lai pārliecinātos, ka visi no AAS Piejūra atkritumu pārkraušanas un šķirošanas stacijas Tukumā izvestie bojātie materiāli tiek aizvesti uz atkritumu poligonu Janvāri Talsos.

Savukārt, turpinot darbu pie efektīvākas piesārņojuma kontroles, VVD plānojis ieviest jaunu IT risinājumu – Datorredzes tehnoloģiju, kas ļaus ne tikai fiksēt, bet arī datorizēti identificēt iespējamos pārkāpumus atkritumu pārvadājumu jomā. Šis risinājums pirmajā posmā ļaus identificēt automašīnas pēc noteiktiem parametriem, bet jau nākamajos posmos plānots sasaistīt šos datus ar Atkritumu pārvadājumu uzskaites valsts informācijas sistēmu (APUS). Tādējādi būs iespējams automātiski pārbaudīt vai komersants sistēmā ir reģistrējis (t.i. aizpildījis atkritumu pārvadājuma reģistrācijas karti – pavadzīmi) konkrēto atkritumu  pārvadājumu un sniedzis detalizētu informāciju par to (piemēram, pārvadājuma uzsākšanas laiku, pārvadājamo atkritumu veidu un apjomu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas