Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers atsakās piedalīties diskusijā ar Lembergu

Topošās Zatlera reformu partijas līderis eksprezidents Valdis Zatlers neiesaistīsies jebkādās sarunās un diskusijās ar Aivaru Lembergu, Aināru Šleseru un Andri Šķēli. Atbildot uz Dienas aicinājumu piedalīties diskusijā ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, V. Zatlers norāda, ka šīs trīs personas nevajadzētu uzklausīt un ņemt vērā.

Izdevniecības Dienas mediji galvenais redaktors Guntis Bojārs aicināja V. Zatleru un A. Lembergu piedalīties diskusijā interneta tiešraidē diena.lv nedēļā, kad gaidāms referendums par Saeimas atlaišanu, norādot, ka plānotās diskusijas tēmas ir tiesiskums, valsts nozagšana, godīga politika, varas un sabiedrības šķirtība. Diskusijā bija iecerēts runāt par to, kā interesēs strādā politiķi Latvijā, diskutēt par oligarha jēdzienu un iezīmēt ceļus, kā Latvija var iegūt jaunu un kvalitatīvu lēmējvaru. A. Lembergs kā diskusijas partneris bija izvēlēts, ņemot vērā abu politiķu savstarpējos asos izteikumus vienam par otru.

Kā liecina V. Zatlera atbilde, viņš ir nolēmis nerunāt ar tiem politiķiem, kurus iepriekš nosaucis par oligarhiem. «Pateicos par piedāvājumu uzstāties diskusijā Dienas viesistabā, taču līdz ar Rīkojuma nr. 2 izsludināšanu esmu pieņēmis lēmumu, ko arīdzan vienbalsīgi atbalsta mana komanda un līdzgaitnieki, ka neiesaistīšos nekāda veida sarunās vai sadarbībā ar Aivaru Lembergu, Aināru Šleseru vai Andri Šķēli un viņiem pietuvinātām personām. Šis lēmums attiecas kā uz priekšvēlēšanu periodu, tā arī uz laiku pēc vēlēšanām. Šie cilvēki ir mērķtiecīgi kavējuši valsts attīstību daudzu gadu garumā, un valsts konstruktīva virzība var sākties tikai brīdī, kad minētās personas vairs netiks uzklausītas un ņemtas vērā. Ar savu piemēru aicinu visus rīkoties līdzīgi,» rakstiskā atbildē Dienai pauž V. Zatlers. Viņš arī uzskata, ka apspriest tiesiskas valsts izveides jautājumus ar smagos noziegumos apsūdzētu pašvaldības vadītāju ir ne tikai neproduktīvi, bet arī ciniski. «Es un topošās Zatlera Reformu partijas biedri un pārstāvji ir atvērti sarunai par šiem jautājumiem ar jebkuru citu publisku vai privātu personu,» uzsvērts vēstulē.

Piepildot Dienas aptaujāto ekspertu prognozi, A. Lembergs radušos situāciju skaidro sev par labu, jo viņš diskusijai ar V. Zatleru bija piekritis. «Es par 99% biju pārliecināts, ka viņš nobīsies. Es citu atbildi negaidīju, jo viņam nāktos atbildēt, konkrēti kuri likumi un MK noteikumi ir pieņemti Lembergam par labu un kāpēc netika sasaukta ārkārtas sēde, ja tas tika konstatēts. Nāktos runāt arī par reģionu attīstību un ES fondu izmantošanu. Zatlers būtu sprukās, jo publiski atklātos, ka viņam nav faktu. Nekad mūžā viņš neies ar mani diskusijā. Gļēvs viņš bija, kad parādījās otrs prezidenta kandidāts un gļēvuma dēļ izdeva rīkojumu nr. 2,» Dienai izteicās A. Lembergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas