Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Znotiņa: Azartspēļu sektors ir izmantots noziedzīgu līdzekļu legalizācijas nolūkiem

Finanšu izlūkošanas dienests veicis izpēti par azartspēļu sektoru un secinājis, ka tas ticis izmantots noziedzīgu līdzekļu legalizācijas nolūkiem. Informācija par to šobrīd nodota arī tiesībsargājošo iestāžu rīcībā, intervijā aģentūrai LETA atzinusi Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa.

“Mēs esam veikuši izpēti par azartspēļu sektoru un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas īpatnībām tur. Pētot skaidras naudas apriti, nāk daudz vērtīgu atziņu, ar kurām mēs nekavējoties dalāmies arī ar citām iestādēm, kurām tas būtu jāzina.. Šajā stadijā, kad mēs sazināmies ar tiesībsargājošajām iestādēm par secinājumiem, es detaļas vēl atklāt negribu… Diemžēl ir skaidrs, ka azartspēļu sektors ir ticis izmantots arī noziedzīgu līdzekļu legalizācijas nolūkā,” norādījusi Znotiņa. 

Intervijā FID vadītāja uzsver, ka azartspēļu sektorā ir laba uzraudzības institūcija un FID notiek sadarbība ar Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju.

“Tomēr sektors ir liels, naudas aprite ir liela, un mēs runājam arī par atsevišķiem spēlētājiem sektorā, kuriem mēs esam pievērsuši ļoti nopietnu uzmanību. Tādēļ šo jautājumu pagaidām es vairāk nekomentēšu, bet šis ir labs pētījums, kas mums ļaus varbūt rosināt arī izmaiņas uzraudzībā un noziegumu atklāšanā,” saka Znotiņa. 

FID vadītāja atklājusi, ka kopumā ir veiktas divas stratēģiski padziļinātas izpētes, no kurām otra ir par  
Lietuvas finanšu sektora izmantošanu no Latvijas rezidentu puses, lai slēptu savus līdzekļus - gan lai izvairītos no nodokļu nomaksas, gan citu noziegumu slēpšanai.

Šobrīd šajā jomā notiekot sadarbība ar Lietuvas finanšu izlūkošanas dienestu un centrālo banku.

“Informāciju par šo pētījumu es iesniegšu arī mūsu valdībai. Kad šī krīze rimsies, aicināšu mūsu valdībai informēt Lietuvas un citu valstu valdības, kurās uz šādām aizdomīgām finanšu institūcijām acis pievērtas vairāk, un runāt par šīm lietām jau ļoti augstā līmenī. Ir jāvienādo šīs prasības. Tāda situācija, ka tepat kaimiņvalstī ir paslēpušies ļoti daudzi mūsu valsts rezidenti, nav pieļaujama,” uzsver Znotiņa.

Top komentāri

Tikai tagad pamanīja?
T
Varbūt beidzot pacels augšā papētīs dažu VID un citu amatpersonu deklarācijas ar pamatīgajiem kazino laimestiem saistībā ar darba pienākumiem?
Vecsčekists
V
Ai kāds pārsteigums! Visiem ekspertiem! Tikai ne tiem, kuri no paša sākuma redzēja uzkrītošo nesakritību starp vienmēr patukšajām spēļu zālēm un milzīgo naudas apgrozījumu... .
bet
b
Jebkuras azartspēles vai nu ir jāaizliedz pavisam, vai nu jākoncentrē dažās vietās kā vietējie "Montekarlo", piemēram, Liepājas Karostā, Rīgas Daugavgrīvas cietoksnī un Daugavpils cietoksnī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas