Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Arktiska vētra izraisa Ziemassvētku ceļojumu haosu ASV

Ziemas vētra, gaisa temperatūrai krītoties pat līdz -40 grādiem pēc Celsija, ceturtdien izraisīja Ziemassvētku ceļojumu haosu ASV, kur tās dēļ tika atcelti tūkstošiem avioreisu un tika slēgtas automaģistrāles.

Spēcīga snigšana un vējš sagrāva brīvdienu plānus vienā no gada noslogotākajām svētku sezonām, jo ASV sasniedza milzīga aukstuma fronte no Arktikas un sals pārņēma valsts vidieni. 

Desmitiem miljoni cilvēku tika brīdināti par ziemas vētru. Meteorologi paziņoja, ka dažviet bija tik stiprs sals, ka jebkurš, izejot ārpus telpām, riskēja gūt apsaldējumus dažu minūšu laikā.

"Šī nav tāda sniega diena kā bērnībā. Šī ir nopietna lieta," reportieriem sacīja ASV prezidents Džo Baidens.

Sniegputeņi un bīstami apstākļi uz ceļiem piemeklēja ASV laikā, kad bija gaidāma 100 miljonu amerikāņu došanās pirmssvētku braucienos, pavēstīja Amerikas Automobiļu asociācija.

Dienviddakotas štatā tika slēgta starpštatu automaģistrāle I-90, kas ved caur valsts dienvidiem, un amatpersonas paziņoja, ka līdz piektdienai tā netiks atvērta. 

Lidmašīnu izsekošanas vietne Flightaware.com parādīja, ka ceturtdien kavējās vairāk nekā 22 000 reisu, bet 5500 reisi vispār bija atcelti. Daudzi no šiem reisiem bija starptautiskajās Čikāgas O'Hēras un Denveras lidostās. 

Iepriekš bija gaidāms, ka šīs svētku sezonas ceļošana būs tuvu pirmspandēmijas līmeņiem un visnoslogotākā diena būs ceturtdien - trīs dienas pirms Ziemassvētkiem.

Nacionālais meteoroloģiskais dienests brīdināja, ka brāzmainas sniega vētras uz vienu vai divām stundām jau ir bijušas vai vēl ir gaidāmas no ASV Centrālās daļas līdzenumiem līdz Atlantijas piekrastes vidusdaļai un ASV Ziemeļaustrumiem.

Sinoptiķi Montanas štatā paziņoja, ka gaida aukstāko nakti ceturtdien ar gaisa temperatūru līdz -40 grādiem pēc Celsija, bet vēja dēļ sajūtas būs kā pie -51 grāda temperatūras. 

Ņujorkas un vairāku citu štatu gubernatori izsludināja ārkārtējo stāvokli, brīdinot, ka ir iespējama spēcīga snigšana un lietus, stiprs vējš, jūras un ezeru krastu applūšana, ļoti zema gaisa temperatūra ar vēju un elektroapgādes pārtraukumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits