Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

ASV atliek raķešu izmēģinājumu, lai mazinātu spriedzi Korejas pussalā

Lai mazinātu spriedzi Korejas pussalā, ASV atlikušas plānotu starpkontinentālas ballistiskās raķetes izmēģinājumu, ziņo avoti Pentagonā. Pieņemoties spēkā Ziemeļkorejas izteiktajiem draudiem un starptautiskās sabiedrības bažām par iespējama militāra konflikta izcelšanos Korejas pussalā, Vašingtona par mēnesi atlikusi nākamnedēļ Kalifornijā plānoto raķetes Minuteman 3 izmēģinājumu.

Kā aģentūrai AFP sacīja avoti Pentagonā, aizsardzības ministrs Čaks Heigels vēlas izvairīties no minējumiem un apsūdzībām, ka ASV ar raķetes izmēģinājumu vēlas saasināt pašreizējo krīzi ar Ziemeļkoreju.

Pēc ANO sankciju pastiprināšanas un ASV un Dienvidkorejas kopīgām militārām mācībām Phenjana pēdējās nedēļās nākusi klajā ar virkni apokaliptiskiem draudiem par kodolkaru. Ziemeļkoreja arī šonedēļ brīdināja vairākas ārvalstu vēstniecības Phenjanā, ka konflikta izcelšanās gadījumā pēc 10.aprīļa tā vairs nespēs garantēt diplomātu drošību. Lielākā daļa ārvalstu diplomātu gan palikuši Ziemeļkorejā.

Kā vēsta Dienvidkorejas mediji, Ziemeļkoreja uz mobilajām raķešu palaišanas ierīcēm uzmontējusi divas vidēja darbības rādiusa raķetes un paslēpusi tās netālu no austrumu piekrastes, radot bažas, ka tās tuvākajā laikā tiks palaistas.

Pēc ekspertu novērtējuma, Ziemeļkoreja sagatavojusi iepriekš neizmēģinātas “Musudan” raķetes, kā darbības rādiuss ir aptuveni 3000 kilometri. Tās varētu trāpīt mērķos Dienvidkorejā un Japānā un, iespējams, pat sasniegt ASV militārās bāzēs Klusā okeāna salā Guamā.

Nekas neliecina, ka Ziemeļkorejai ir starpkontinentāla raķete, kas spētu sasniegt tālākus mērķus, turklāt vairums ekspertu arī apšauba Phenjanas spējas uzmontēt kodolgalviņu uz vidēja darbības rādiusa raķetes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits