Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ASV atsakās no jaunajiem ierobežojumiem studentiem ārzemniekiem

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija otrdien atteicās no iecerētiem jauniem noteikumiem, kuri paredzēja, ka studentiem ārzemniekiem, kuriem rudenī visas lekcijas būs organizētas tiešsaistē Covid-19 krīzes dēļ, būs jaatstāj ASV.

Par šo lēmumu tika paziņots tiesas sēdē, kurā divas augstskolas bija ierosinājušas lietu pret Trampa administrāciju, lai apturētu jaunos noteikumus.

Tiesas sēdes laikā valdība piekrita atcelt šo direktīvu un tās ieviešanu pēc vienošanās ar lietas ierosinātājām - Hārvarda Universitāti un Masačūsetsas Tehnoloģijas institūtu.

ASV Imigrācijas un muitas dienests (ICE) pagājušās nedēļas sākumā bija paziņojis, ka "studenti ar F-1 un M-1 vīzām, kuri mācās skolās, kas pilnībā darbojas tiešsaistē, nevar uzņemties pilnu tiešsaistes kursa slodzi un palikt ASV".

"Pašlaik ASV esošiem aktīviem studentiem, kas ieskaitīti šādās programmās, ir jāatstāj valsts vai jāveic citi pasākumi, tādi kā pāriešana uz skolu ar klātienes apmācību, lai saglabātu likumīgu statusu," bija teikts ICE paziņojumā.

ICE paziņoja, ka Valsts departaments "neizsniegs vīzas studentiem, kuri ieskaitīti skolās un/vai programmās, kas rudenī pilnībā darbosies tiešsaistē, un ASV Muitas un robežsardzes dienests neļaus šiem studentiem ierasties ASV".

F-1 vīzas tiek piešķirtas akadēmiskām studijām, bet M-1 vīzas - studijām arodizglītībā.

Ja jaunie noteikumi stātos spēkā, izraidīšana no ASV draudētu vairāk nekā miljonam starptautisko studentu. 

ASV 2018.-2019.mācību gadā bija vairāk nekā miljons starptautisko studentu, liecina Starptautiskās izglītības institūta (IIE) dati. Šie studenti sastādīja apmēram 5,5% no visiem augstskolu studentiem ASV, un viņu ieguldījums ASV ekonomikā 2018.gadā bija 44,7 miljardi ASV dolāru.

Visvairāk starptautisko studentu ASV bija no Ķīnas, kam skaitliski sekoja Indija, Dienvidkoreja, Saūda Arābija un Kanāda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits