Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV miris zinātniskās fantastikas klasiķis Rejs Bredberijs

6. jūnijā Losandželosā 91 gada vecumā miris amerikāņu rakstnieks – fantasts Rejs Bredberijs, vēsta aģentūra Associated Press. Informāciju par rakstnieka nāvi apstiprinājusi viņa meita, kā arī personiskais biogrāfs Sems Vellers.

Rejs Bredberijs ir dzimis 1920. gada 22. augustā Vokiganas pilsētā ASV Ilinoiisas štatā. Uz Losandželosu viņa ģimene pārcēlās 1934. gadā. Šajā pilsētā Rejs Bredberijs pabeidza vidusskolu, tomēr augstāko izglītību viņš tā arī neieguva. Par rakstnieka profesiju viņš sāka sapņot vēl bērnībā, bet publicēties  sāka 1938.gadā.

Pirmos panākumus viņam atnesa 1950. gadā izdotās Marsiešu hronikas, bet pasaules slavu kā viens no ievērojamākajiem XX gadsimta rakstniekiem ASV R.  Bredberijs ieguva pēc romāna –antiutopijas 451 grāds pēc Fārenheita nākšanas klajā 1953. gadā. Viens no svarīgākajiem darbiem R. Bredberija daiļradē ir daļēji autobiogrāfiskais stāsts Pieneņu vīns.

Daudzi R. Bredberija darbi ir ekranizēti, tāpat viņš saņēmis visas nozīmīgākās literārās prēmijas zinātniskās fantastikas jomā. Savukārt 2000. gadā rakstniekam tika pasniegta Nacionālās grāmatniecības prēmijas medaļa par „milzīgu ieguldījumu visos literatūras žanros”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits