Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

ASV neatzīs Krievijas pretenzijas uz bijušo PSRS

Svētdien ASV valsts sekretāre ieradās Ēģiptē, kur šodien sākas atbalstītāju konference, kuras laikā jāsavāc 2,8 miljardi dolāru (1,54 miljardi latu) Gazas joslas atjaunošanai pēc janvārī notikušās Izraēlas militārās ofensīvas. Paredzams, ka H.Klintone tās laikā paziņos par 900 miljonu dolāru (495 miljoni latu) piešķiršanu Gazai.
ASV vēlas uzlabot divpusējās attiecības ar Krieviju, tomēr Vašingtona liks Maskavai skaidri noprast, ka tas nenozīmē atkāpšanos no jau agrāk paustās nostājas noteiktos jautājumos, kas līdz šim izraisījuši abu valstu domstarpības. Šada pozīcija varētu izskanēt šonedēļ paredzētajā ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova pirmajā tikšanās reizē, kas noslēgs H.Klintones Tuvo Austrumu un Eiropas turneju.

Tālāk viņas programmā paredzēts doties uz Izraēlu, lai demonstrētu ASV prezidenta Baraka Obamas apņemšanos atrast divu valstu politikas risinājumu, kas paredzētu suverēnas palestīniešu valsts izveidošanu, kas līdzāspastāvētu mierā ar Izraēlu.

Trešdien H.Klintone ieradīsies Beļģijas galvaspilsētā Briselē, kur viņa tiksies ar NATO Eiropas valstu pārstāvjiem. B.Obamas administrācija vēlas uzlabot attiecības ar Eiropas sabiedrotajiem, kuras tika sabojātas Džordža V.Buša prezidentūras laikā. Tikšanās laikā viens no svarīgākajiem jautājumiem būs militārā kontingenta paplašināšana Afganistānā.

ASV valsts sekretāres viesošanās Eiropā noslēgsies piektdien Šveices pilsētā Ženēvā, kur viņai ieplānota tikšanās ar S.Lavrovu. Tās laikā H.Klintone paudīs gatavību stiprināt abu valstu attiecības un sadarboties bruņojuma kontroles jautājumos, tomēr S.Lavrovam tiks atgādināts, ka ASV neatzīs Krievijas pretenzijas uz ietekmes sfērām kādreizējās PSRS teritorijā, valsts sekretāres palīga Dena Frīda teikto citē AP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits