Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs
Pieņemtais likumprojekts arī liek ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijai 90 dienu laikā izlemt, vai Ziemeļkoreja ir uzskatāma par terorismu atbalstošu valsti

ASV Pārstāvju palāta nolemj paplašināt sankcijas pret Ziemeļkoreju

ASV Kongresa apakšpalāta Pārstāvju palāta ceturtdien pieņēma likumprojektu par sankciju paplašināšanu pret Ziemeļkoreju, kurš ietver centienus bloķēt Phenjanas režīma starptautiskā finansējuma avotus.

Likumprojekts, kas ir pieņemts ar 419 balsīm par un vienu pret, tiks nodots Kongresa augšpalātai Senātam.

Retorika starp Ziemeļkorejas režīmu un Rietumiem pēdējās nedēļās ir pastiprinājusies, un Phenjana ir draudējusi veikt sesto kodolizmēģinājumu.

"Reāliem draudiem ir vajadzīgas reālas atbildes," sacīja Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Eds Roiss.

"Šis likumprojekts dod [ASV] administrācijai spēcīgu instrumentu Ziemeļkorejas finansējuma pārtraukšanai, vēršoties pret tiem, kuri veic darījumus ar šo režīmu."

Likumprojekts aizliedz kuģiem, kas pieder Ziemeļkorejai vai citām valstīm, kuras pārkāpj ANO Drošības padomes rezolūcijas par Ziemeļkoreju, darboties ASV ūdeņos vai piestāt ASV ostās.

Lai bloķētu Phenjanas piekļuvi konvertējamai valūtai, tas nosaka sankcijas pret fiziskām un juridiskām personām, kas importē Ziemeļkorejas ogles, dzelzi vai dzelzsrūdu ārpus ANO noteiktiem ierobežojumiem, vai kas atvieglo Phenjanas režīma uzņēmējdarbību internetā.

Likumprojekts arī vēršas pret tiem, kas iesaistīti Ziemeļkorejas spaidu darbaspēka eksportā vai izmantošanā, aizliedzot ievest ASV preces, kas ražotas šādos apstākļos.

"Mūsu balsojums šodien demonstrē, ka Amerika izmantos visus pieejamos instrumentus, lai izbeigtu Ziemeļkorejas radītos draudus," paziņoja Pārstāvju palātas vairākuma līderis Kevins Makartijs.

"Mums ir jāpalielina spiediens uz Kima [Čenuna] režīmu un jāizmanto visas sviras, lai sasniegtu ilgstošu stabilitāti un mieru."

Pieņemtais likumprojekts arī liek ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijai 90 dienu laikā izlemt, vai Ziemeļkoreja ir uzskatāma par terorismu atbalstošu valsti. ASV 2008.gadā svītroja Ziemeļkoreju no šādu valstu saraksta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits