Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ASV uz Persijas līci nosūta tālvadības zemūdenes

ASV uz Persijas līci nosūtījusi tālvadības zemūdenes, lai neļautu Irānai slēgt Hormuza šaurumu, ceturtdien pavēstīja amatpersonas.

Apstiprinot informāciju, kas parādījusies laikrakstā Los Angeles Times, kāda karaflotes amatpersona aģentūrai AFP pastāstīja, ka uz Piektās flotes darbības reģionu, kurā ietilpst Persijas līcis un Arābijas jūra, nosūtītas zemūdenes SeaFox.

Šīs 1,2 metrus garās minizemūdenes ir aprīkotas ar videokameru un sonāru un tiek vadītas ar kabeļa palīdzību, kas to savieno ar kuģi. To ražotājs - Vācijas uzņēmums Atlas Electronik - vēsta, ka SeaFox darbības rādiuss ir 1000 metri un tās var piepildīt ar sprāgstvielām mīnu iznīcināšanai.

Zemūdenes tiks izvietotas uz mīnu traleriem, kas bāzējas Persijas līcī.

Bažas, ka Irāna varētu mēģināt slēgt Hormuza šaurumu, caur kuru iet piektdaļa pasaules naftas pārvadājumu, pieauga gada sākumā, kad Teherāna izteica šādus draudus, reaģējot uz rietumvalstu ieviestajām sankcijām pret tās naftas eksportu. Pēc šo draudu izskanēšanas ASV no savas puses palielinājusi savu militāro klātbūtni Persijas līča reģionā. Papildus reģionā jau esošajiem četriem mīnu traleriem un turieni tika nosūtīti vēl pieci.

Bahreinā, kur atrodas Piektās flotes štābs, izvietoti arī helikopteri MH-53 Sea Stallion un desantkuģis USS Ponce, kas pārveidots par peldošo bāzi. Aprīlī uz Dhāfras gaisa spēku bāzi Apvienotajos Arābu Emirātos tika nosūtīts iznīcinātāju F-22 eskadrons.

Irānas arsenālā ir aptuveni 2000 jūras mīnu, kuru izvietošanai tā var izmantot savu zemūdeņu vai ātrlaivu floti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits