Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ASV vēstniece NATO: Šogad Ukrainas uzaicināšanu NATO nevajadzētu gaidīt

ASV vēstniece NATO Džuliana Smita otrdien paziņoja, ka negaida, ka alianse šā gada jūlijā Vašingtonā gaidāmajā samitā aicinās Ukrainu kļūt par NATO dalībvalsti.

"Runājot par samitu šovasar, es negaidu, ka alianse paziņos par uzaicinājumu," telekonferencē ar žurnālistiem sacīja Smita.

Vienlaikus viņa apliecināja, ka tikšanās būs signāls Ukrainai, ka sabiedrotie "sper konkrētus soļus", lai tuvinātu Kijivu dalībai NATO, kā arī signāls Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka viņi "nekur nepazudīs", turpinot atbalstīt Ukrainu "tik ilgi, cik tas būs nepieciešams".

"Runājot par samitu šovasar, es šobrīd negaidu, ka alianse izteiks ielūgumu. Es ceru, ka sabiedrotie spēs dot signālu, ka alianse turpina tuvoties Ukrainai un ka mēs speram konkrētus soļus, lai kalpotu kā tilts starp pašreizējo stāvokli un pilntiesīgu dalību," sacīja Smita. "Mēs ļoti ceram, ka prezidents Zelenskis varēs mums pievienoties personīgi, un es domāju, ka viņš arī turpmāk dzirdēs, ka sabiedrotie ir vienoti un apņēmīgi atbalstīt viņa valsti. Un, pats svarīgākais, mēs varēsim nosūtīt prezidentam Putinam signālu, ka attiecībā uz mūsu atbalstu Ukrainai mēs nekur nepazudīsim, mēs visi turpināsim viņus atbalstīt tik ilgi, cik tas būs nepieciešams."

Diplomāte sacīja, ka sabiedrotie kopš pagājušā gada alianses samita Viļņā ir "ļoti smagi strādājuši", lai turpinātu palīdzēt Ukrainai veikt nepieciešamās reformas, "lai virzītos uz priekšu integrācijā gan Eiropas Savienībā, gan NATO".

"Un mēs turpinām koncentrēties, pirmkārt un galvenokārt, uz to, lai atbalstītu viņus notiekošajā cīņā un nodrošinātu viņu uzvaru kaujas laukā," piebilda Smita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits