Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bezosa Blue Origin būvēs biznesa parku kosmosā

Interneta tirdzniecības giganta Amazon dibinātāja Džefa Bezosa izveidotā kosmosa tūrisma firma Blue Origin paziņojusi, ka kopā ar aeronautikas un kosmosa uzņēmumiem Sierra Space, Boeing un vēl citiem plāno uzbūvēt komerciālu kosmosa staciju, kas tiks privāti pārvaldīta kā dažādiem mērķiem izmantojams biznesa parks visiem, kas vēlēsies to lietot. Tiek plānots, ka stacija, kuras nosaukums būs Orbital Reef (Orbitālais rifs), tiks izveidota un sāks darboties šīs desmitgades otrajā pusē. Tajā vienlaikus varēs atrasties līdz pat 10 cilvēkiem.

Paredzams, ka stacija atradīsies 500 kilometru orbītā virs zemes. Tās pamatmoduļa nodalītās zinātnes un dzīvošanas zonas ietilpība būs 830 kubikmetru, kas ir gandrīz tikpat daudz kā Starptautiskajai kosmosa stacijai. Orbital Reef moduļi būs aprīkoti ar liela izmēra logiem, caur kuriem, kā sola Blue Origin, "katru diennakti varēs vērot 32 iespaidīgus saullēktus un saulrietus".

Paziņojumā uzsvērts, ka pieteikties uz šā kosmiskā biznesa parka izmantošanu zinātniskiem, pētnieciskiem, jaunu un unikālu produktu ražošanas, reklāmas vai eksotiskas ceļošanas mērķiem varēs jebkura valsts, uzņēmums vai klients. Stacijas pārvaldītāji nodrošinās transportu, loģistiku, telpu izīrēšanu, tehnisko atbalstu. Klienti varēs pieslēgt stacijai arī savus moduļus

Kopīgas kosmosa stacijas būvi līdz 2027. gadam plāno arī Nanoracks, Voyager Space un Lockheed Martin. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits