Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Divas baltiešu "konsumācijas meitenes" atzīst vainu apjomīgajā krāpšanas lietā ASV

Divas baltiešu "konsumācijas meitenes" apjomīgajā ASV bāru klientu apkrāpšanas lietā atzinušas savu vainu, vienojoties ar izmeklētājiem par maigākām apsūdzībām apmaiņā pret liecināšanu pret pārējiem austrumeiropiešu krāpnieku grupējuma dalībniekiem.

23 gadus vecā Agnese Rudaka no Latvijas un 24 gadus vecā Anastasija Mikrukova no Igaunijas trešdien, saslēgtas rokudzelžos un tērptas cietuma kombinezonā, stājās Maiami apgalbaltiesas priekšā, kur viņas atzina savu vainu apsūdzībās par imigrācijas noteikumu pārkāpšanu.

Abas sievietes piekritušas izmeklētāju piedāvājumam apmaiņā pret maigākām apsūdzībām sniegt liecības pret citiem Austrumeiropas krāpnieku grupējuma locekļiem.

Tiesā abas sievietes runāja krieviski, izmantojot krievu tulka palīdzību, lai atbildētu uz tiesneša Hosē E.Martinesa jautājumiem.

Rudakai un Mikrukovai draud līdz piecu gadu cietumsods, bet, pateicoties sieviešu vēlmei sadarboties ar izmeklētājiem, viņām, visdrīzāk, tiks piespriests cietumsods līdz vienam gadam.

Abām sievietēm spriedumu paredzēts pasludināt 31.augustā.

Rudaka un Mikrukova ir pirmās tiesas priekšā nonākušās apsūdzētās no šā gada aprīlī Maiamibīčā, Floridas štatā, aizturētā apjomīgā austrumeiropiešu grupējuma, kas apkrāpa turīgus vīriešus, izmantojot tā dēvētās konsumācijas meitenes.

Grupējumā darbojās 17 vīrieši un sievietes, tostarp arī Latvijas un Igaunijas valstspiederīgie.

Krāpnieciskajā shēmā iesaistītās sievietes pievilināja potenciālos klientus, aizvilinot viņus uz noteiktiem naktsklubiem, kur viņi apkrāpti, liekot maksāt par dzērieniem ievērojami lielākas naudas summas.

Vienā gadījumā kādam vīrietim bija jāsamaksā 5000 ASV dolāru (2500 latu) par šampanieša pudeli. Citā gadījumā kādam vīrietim no Filadelfijas izkrāpti 43 000 ASV dolāru (21 500 latu), tostarp pārdodot viņam gleznu.

"Tas tika veikts, sievietēm pasūtot vairākas vīna un šampanieša pudeles, upurim par to nezinot, maldinot upurus par alkohola cenu, viltojot upura parakstu uz kredītkaršu čekiem vai veicot nelikumīgus darījumus ar upura kredītkartēm,'' teikts iesniegumā tiesai.

Lietā identificēti 88 upuri, liecina ASV Maiami apgabaltiesā iesniegtie dokumenti.

Policijas reidā Maiami aizturēti 16 grupējuma dalībnieki, taču par tā līderi uzskatītais 44 gadus vecais Aleks Simčuks aizbēdzis no ASV. Pārējie nelegālo aktivitāšu vadītāji ir ASV dzīvojošie - 41 gadu vecā Svetlana Kohlana, 50 gadus vecais Izaks Feldmans, 35 gadus vecais Fadijs Kaldass, 39 gadus vecais Staņislavs Pavļenko, 29 gadus vecais Alberts Tahalovs un 46 gadus vecais Sjavašs Zargari.

Izmeklētāji krāpniecisko shēmu atklājuši, izmantojot slepenu aģentu, kurš izlicies par korumpētu policistu un iefiltrējies organizācijā, iegūstot noziedznieku uzticību. Vēl vairāki federālie aģenti izlikušies par upuriem.

Grupējums Maiami Sautbīčā bija atvēris vismaz sešus naktsklubus, legāli iegūstot biznesa un alkohola tirdzniecības licences.

Grupējums arī organizējis "konsumācijas meiteņu" ierašanos ASV, izmantojot 2008.gadā atcelto vīzu režīmu.

Krāpnieciskajās aktivitātēs iesaistītas sievietes no Latvijas un Igaunijas, kas iepriekš piedalījušās līdzīgā shēmā savās mājās.

Maiami meitenes strādāja divatā, parasti laikā no plkst.22 līdz 5, "medījot" upurus citos naktsklubos un aizvilinot viņus uz grupējuma klubiem.

Par saviem upuriem viņas parasti izraudzījās turīgus vīriešus, tūristus vai ceļojošus uzņēmējus, lai nodrošinātos, ka viņi neatgriezīsies klubā, atklājot naudas pazušanu.

Saskaņā ar tiesas materiāliem aizturētas piecas meitenes no Latvijas - 21 gadu vecā Viktorija Artemjeva, 22 gadus vecā Jūlija Vinogradova, 25 gadus vecā Anna Kilimatova, 23 gadus vecā Agnese Rudaka un 24 gadus vecā Marina Turcina. Četras aizturētās meitenes ieradušās no Igaunijas - 22 gadus vecā Irina Domkova, 22 gadus vecā Valērija Macova, 24 gadus vecā Anastasija Mikrukova un 25 gadus vecā Anastasija Ušakova, kā arī 29 gadus vecā Kristina Tahalova, kas jau kādu laiku dzīvojusi Maiami.

Pēc izmeklētāju rīcībā esošās informācijas, Artemjeva kopā ar Simčuku strādājusi jau Igaunijā. Vēl trīs meitenes plānojušas strādāt Simčukam piederošā naktsklubā, ko tuvākajā laikā plānots atvērt Prāgā.

Krāpnieciskajā shēmā iesaistītās meitenes saņēma aptuveni 20% no upura rēķina, bet naktskluba bārmeņi - 10%. Pārējā naudas summa nonāca grupējuma līderu kabatās.

Kā jau ziņots, pēc līdzīgas shēmas Rīgā tiek apkrāpti arī ārvalstu tūristi. ASV vēstniecība Rīgā savā vietnē ievietojusi sarakstu ar naktsklubiem, par kuriem saņemtas sūdzības, iesakot savas valsts pilsoņiem no tiem izvairīties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits