Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kalifornijā kafijas tirgotājiem būs jābrīdina par vēža risku

Losandželosas augstākās tiesas tiesnesis nolēmis, ka kafijas pārdevējiem Kalifornijas štatā uz savas produkcijas jāizvieto brīdinājumi par vēža risku.

Tā iemesls ir kafijas grauzdēšanas procesā izveidojusies ķimikālija akrilamīds, kas ir kancerogēna, un kādēļ astoņus gadus tiesājās maza bezpeļņas organizācija un kafijas industrija, tostarp kafejnīcu ķēde Starbucks.

Toksisko vielu izglītības un izpētes padome vēlējās panākt, lai kafijas industrija novērstu akrilamīda rašanos apstrādes procesā, kā to izdarīja kartupeļu čipsu ražotāji, kuri tika iesūdzēti pirms vairākiem gadiem, vai arī uz savas produkcijas izvietotu draudīgas zīmes par vēža risku.

Prasība attiecās uz aptuveni 90 kompānijām, kuras apgalvoja, ka ķimikālijas līmenis kafijā nav kaitīgs, lai par to būtu jābrīdina patērētāji, taču tiesnesis nolēma, ka tās nav spējušās pietiekami pamatot savu pozīciju.

Kafijas kompānijas gatavojas spriedumu pārsūdzēt. "Brīdinājums uz kafijas būtu maldināšana," sacīja Nacionālās kafijas asociācijas prezidents un izpilddirektors Viljams Marejs, piebilstot, ka daudzi pētījumi kafiju atzinuši par veselīgu dzērienu.

 

Top komentāri

aizliedzējgebelsu meli
a
Jūs noteikti saslimsiet ar vēzi, ja dzersiet kafiju, un nekādā gadījumā ar vēzi neslimosiet, ja ideoloģisku iemeslu dēļ atturēsieties no kafijas, bļaustās aizliedzējfašisti. Aizmirstot paskaidrot, CIK LIELS ir nosauktais risks. Katrs no mums, izejot uz ielas, katru dienu riskē tikt sabraukts. Šis risks ir ļoti niecīgs un, spriežot pēc negadījumu statistikas, praktiski nekāds, bet tas pastāv un ir atšķirīgs no nulles. Tieši jums var iznākt satikšanās ar vadītāju narkomānu, no labas dzīves un nesodāmības apdullušu oligarga dēliņu, vienkārši pārgalvīgu braucēju, idejisko tehniskās apskates nīdēju utt., utt. Kad aizliedzējfašisti aizliegs atrašanos uz ielas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits