Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Kārters: ASV notrieks Ziemeļkorejas raķeti, ja tā radīs draudus

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters svētdien solīja, ka Savienotās Valstis notrieks jebkuru Ziemeļkorejas raķeti, kas apdraudēs ASV vai to sabiedrotos.

Šādu nostāju viņš pauda telekanāla NBC pārraidē Meet the Press, uzsverot, ka Phenjanas kodolieroču un raķešu programma "mums ir nopietns drauds".

"Ja tā [raķete] tuvosies, ja tā mūs apdraudēs, tad jā. Tas ir, ja būs paredzams trieciens mums vai kādam no mūsu draugiem vai sabiedrotajiem, tad jā, mēs to notrieksim," sacīja Kārters, atbildot uz jautājumu, vai ASV notrieks raķeti, ko izmēģinājuma gaitā būs izšāvusi Ziemeļkoreja.

"Mēs to notrieksim vienīgi tad, ja tā būs draudoša. Tas ir, ja tā lidos mūsu teritorijas vai arī mūsu draugu un sabiedroto teritorijas virzienā," skaidroja ministrs.

1.janvārī televīzijā pārraidītā Jaungada uzrunā Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns paziņoja, ka viņa vadītā valsts ir sasniegusi pēdējo posmu pirms starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājuma.

ASV jau nosodījušas Ziemeļkorejas plānoto izmēģinājumu.

Pagājušajā gadā Ziemeļkoreja veica divus kodolizmēģinājumus, kā arī daudzus raķešu izmēģinājumus. Lai gan Ziemeļkorejai ir ballistiskās raķetes, taču to sniedzamība nav starpkontinentāla. Ziemeļkorejai arī vēl nav izdevies veiksmīgs starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits