Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kenijas parlamentārieši paaugstina savas algas līdz desmit tūkstošiem ASV dolāru mēnesī

Kenijas parlamenta deputāti nobalsojuši par savu darba algu palielināšanu līdz 851 tūkstotim Kenijas šiliņu (10 tūkstošiem ASV dolāru) mēnesī, vēsta aģentūra Reuters. Kā paziņoja parlamentārieši, viņi ir pelnījuši šādu darba algu, jo strādājuši „ļoti cītīgi”.

Līdz ar šo balsojumu parlamentārieši atcēla lēmumu par darba algu samazināšanu, kas bija pieņemts agrāk, kad speciāli izveidota komisija samazināja deputātu ikmēneša algu no 10 līdz 6,3 tūkstošiem ASV dolāru. Šāds lēmums tika pieņemts tādēļ, ka pēc vēlēšanu apgabalu skaita palielināšanas Kenijas parlamenta deputātu skaits palielinājās vairāk nekā pusotru reizi.

Jāpiebilst, ka Kenijas parlamentārieši tiek uzskatīti par vieniem no pašiem bagātākajiem likumdevējiem pasaulē. Tā katrs iepriekšējā sasaukuma deputāts pirms aiziešanas no parlamenta saņēma „zelta izpletni”, kas sastāvēja no 107 tūkstošiem ASV dolāru, bruņotas apsardzes, diplomātiskās pases un caurlaidi lidostu VIP zonai. Kopumā ierēdņu un politiķu darba algām Kenijā ik gadu tiek tērējta aptuveni puse valsts budžeta.

Kenijas parlaments sastāv no diviem palātām. Apakšpalātā ir 349 deputāti, bet augšpalātā – 67 senatori. Pēdējās vēlēšanas valstī notika martā, un tajas uzvarēja koalīcija Jubilee Alliance, kura ieguva vairākumu abās palātās. Arī tajā pašā laikā notikušajās valsts prezidenta vēlēšanās uzvarēja koalīcijas atbalstītais vicepremjers Uhuru Keniata, kuram Starptautiskā krimināltiesa izvirzījusi apsūdzības noziegumos pret cilvēci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits