Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ķīmijas profesors ASV radījis automašīnu, kas spēj "saost" narkotikas

Ziemeļteksasas Universitātes ķīmijas profesors Gvido Verbeks nācis klajā ar izgudrojumu, kas varētu krietni atvieglot likumsargu darbu narkotiku apkarošanas jomā, vēsta Vice News. Proti, profesors aprīkojis automašīnu ar īpaši kalibrētiem sensoriem, kā rezultātā tā spēj "saost" dažādu narkotiku izgarojumus pat no puskilometra attāluma.

Verbeks prototipu radījis pērn, un savu izgudrojumu izmēģinājis, izsekojot improvizētu, treilerī izvietotu metamfetamīna laboratoriju. Ar sensoriem aprīkotā automašīna spēja noteikt un uz elektroniskās kartes norādīt narkolaboratorijas atrašanās vietu no 400 metru attāluma ar precizitāti līdz dažiem metriem."Kad sensori gaisā fiksē konkrētus izgarojumus, datorsistēmas uzreiz sāk veikt aprēķinus, lai noteiktu izgarojumu avota atrašanās vietu," komentē profesors. Sensori, kurus viņš pielāgojis sintētisko un organisko narkotiku radīto izgarojumu fiksēšanai, sākotnēji bija iecerēti gaisa piesārņojuma mērīšanai lielceļu tuvumā. Ierīce spēj izšķirt tik smalkas nianses, ka tās kalibrēšana bija jāveic Antarktikā - vietā, kur gaisa piesārņojums ir salīdzinoši neliels. Profesors apgalvo, ka tādu spēcīgu avotu fiksēšana kā, piemēram, marihuānas dūmi viņa izgudrojumam būtu tīrais nieks.Ierīces pašizmaksa, kolīdz tā nonāks pārdošanā, lēšama ap 100 tūkstošiem ASV dolāru. Interesi par Verbeka izgudrojumu jau izrādījis ASV Federālais drošības dienests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits