Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Krievija neļauj oficiāli nosodīt Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumus

Krievija, kas ir viena no ANO Drošības padomes loceklēm ar veto tiesībām, izmantojusi šīs tiesības, lai neļautu oficiālā paziņojumā nosodīt pēdējos Ziemeļkorejas veiktos raķešu izmēģinājumus. Paziņojuma iniciators bija ASV, tostarp tajā iekļaujot brīdinājumu Phenjanai neturpināt kodolizmēģinājumus, vēsta CNN.

Jāatgādina, ka līdz šim Ziemeļkoreja veikusi piecus kodolizmēģinājumus, un izskanējušas ziņas, ka tā ir gatava sestajam.

Savukārt svētdien Ziemeļkoreja kārtējo reizi veica raķešu izmēģinājumu, kaut šoreiz neveiksmīgu. Kā zināms, ANO Drošības padomes rezolūcija liedz Ziemeļkorejai veikt ballistisko raķešu izmēģinājumus, bet Phenjana šo aizliegumu ignorē.

Minēto paziņojumu, ar kuru tiktu pausts oficiāls Drošības padomes nosodījums nesenajam raķešu izmēģinājumam, atbalstīja visas pārējās Drošības padomes locekles, tostarp par Ziemeļkorejas tuvāko sabiedroto uzskatītā Ķīna, kuru arī nokaitinājusi Kima Čen Una režīma neprognozējamā rīcība.

Krievija nereti izmanto savas veto tiesības, lai bloķētu ASV ierosinātas rezolūcijas. Piemēram, aizvadītajā nedēļā Krievija izmantoja šīs tiesības, lai oficiāli nosodītu uzbrukumus ar ķīmiskajiem ieročiem Sīrijā, kā rezultātā dzīvību zaudēja aptuveni 90 cilvēku. ASV uzbrukumā vaino Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada režīma spēkus, bet Krievija ir Asada sabiedrotā un šajā jautājumā arī nostājās Damaskas pusē.

 

Top komentāri

sicher
s
krievus tak sen bij jāizmet no ANO , paši slepkavo un indē cilvēkus , radījuši terorismu ( ļeņins terorismatēvs) pasaulē , netraucēti okupē teritorijas Eirpas valstīs , pilnīgs debilizms ar veto tiesībām drošības padomē,
trusis nejaukais
t
ir laiks izmest krieviju no ANO, jau saak apnikt tas cirks
Nost asv
N
Amīšus ir jāizmet no ANO un jāboikotē.Visur lien karot.CIP veic neskaitāmus terora aktus,gāž valdības,organizē nekārtības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits