Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lūdz izsludināt ārkārtas stāvokli RSV vīrusa dēļ

ASV slimnīcas pēdējās nedēļās pārpludinājuši bērni, kuriem konstatēta inficēšanās ar respiratori sincitiālo vīrusu (RSV), vēsta Al Jazeera.

Bērnu slimnīcas ir tik pārpildītas, ka to darbība jau sāk atgādināt Covid-19 pandēmijas sākumposmā pieredzēto. Dažās slimnīcās jau tiek slietas āra teltis gultu izvietošanai, lai uzņemtu pacientus. Šis vīruss, kas izplatās galvenokārt tiešu kontaktu vai gaisa pilienu ceļā, parasti izraisa saslimšanu ar mēreniem simptomiem, taču var būt īpaši bīstams maziem bērniem un vecākiem cilvēkiem.

Ar RSV inficēto skaita īpašs palielinājums vērojams arī daudzās Eiropas valstīs, tajā skaitā Latvijā. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) virsārste Renāte Snipe pagājušajā nedēļā ziņu aģentūrai LETA pastāstīja, ka katru diennakti RSV tiek atklāts vismaz pieciem mazuļiem.

ASV bērnu slimnīcas un Amerikas Pediatru akadēmija aicinājušas ASV prezidentu Džo Baidenu izsludināt RSV izplatības ārkārtas stāvokli, vēsta NBC News. Papildu problēmas slimnīcām sagādā tas, ka daudzi mediķi pametuši darbu pēc milzīgās slodzes Covid-19 pandēmijas laikā, tāpēc trūkst darbinieku.

Eksperti pauž viedokli, ka RSV uzliesmojums saistīts ar to, ka Covid-19 pandēmijas dēļ izolētajiem bērniem izveidojies tā dēvētais "imūnais parāds". Forbes pašreizējo situāciju dēvē par tripledēmiju – SARS-CoV-2, gripas vīrusa un RSV izplatīšanos reizē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits