Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Ņūhempšīrā notiek ASV Republikāņu partijas priekšvēlēšanas

Otrdien ASV Ņūhempšīras pavalstī notiek Republikāņu partijas priekšvēlēšanas, turpinot ASV prezidenta kandidāta izvēli no partijas rindām pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām. Tās būs otrās republikāņu priekšvēlēšanas.

Pirmajās priekšvēlēšanu sapulcēs, kas pagājušajā nedēļā notika Aiovā, par mata tiesu uzvarēja bijušais Masačūsetsas gubernators Mits Romnijs.

Saskaņā ar sabiedriskās domas aptaujām arī Ņūhempšīrā, visticamāk, uzvarēs Romnijs. Viņu atbalsta 35% respondentu, bet 20% aptaujāto republikāņu atbalstītāju gatavojas balsot par Pārstāvju palātas locekli no Teksasas Ronu Polu. Romnijs tika arī atzīts par uzvarētāju republikāņu prezidenta amata kandidātu debatēs Ņūhempšīrā.

Priekšvēlēšanās Ņūhempšīrā sacentīsies 12 delegāti. Salīdzinājumam - Dienvidkarolīnā un Floridā spēkiem mērosies attiecīgi 25 un 50 pretendenti.

Nākamo mēnešu laikā visos ASV štatos notiks priekšvēlēšanas, un lielāko atbalstu guvušais pretendents augustā paredzētajā Republikāņu partijas konventā tiks izvirzīts kā republikāņu kandidāts prezidenta vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits