Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Obama apsver iespēju samazināt atbalstu Izraēlai

ASV prezidents Baraks Obama neizslēdz iespēju Apvienotajo Nāciju organizācijā (ANO) samazināt atbalstu Izraēlai un ļaut palestīniešiem virzīt uz priekšu savus centienus panākt valstiskuma atzīšanu, trešdien ziņo aģentūra Bloomberg.

Jautāts, vai viņš apsvērs palestīniešu valstiskuma atbalstīšanu ANO, Obama otrdien preses konferencē Baltajā namā norādīja, ka ASV izvērtēs situāciju un nogaidīs, kamēr izveidosies jaunā Izraēlas valdība.

Šāds solis būtu milzīgs pavērsiens ASV politikā un saasinātu attiecības ar Izraēlu un starp Obamas administrāciju un Kongresu.

Obamas administrācijā vairākas amatpersonas ir apliecinājušas, ka, reaģējot uz Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu pirmsvēlēšanu izteikumiem par divu valstu risinājumu, administrācija plāno pārvērtēt savu nostāju, bet otrdienas Baltā nama preses konference bija pirmā reize, kad pats prezidents apliecināja šādu nodomu.

Obamas komentāri liecina, ka administrācija arī gatavojas saglabāt spiedienu uz Netanjahu, kurš pirms vēlēšanām izteicās, ka nepieļaus Palestīnas valsts izveidošanos, bet vēlāk centās teikto atspēkot.

Obama norādīja, ka, lai arī Netanjahu ir izskaidrojis, viņa izvirzītos nosacījumus sarunām ar palestīniešiem tuvākā laikā ir neiespējami izpildīt.

Tas samazinājis jebkādas izredzes uz sarunām, ka savukārt draud pasliktināt attiecības, kaitējot visiem, norādīja Obama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits