Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Obama redz sākumu "jaunai fāzei" cīņā pret Islāma valsti

ASV prezidents Baraks Obama nedēļas nogalē intervijā telekanālam CBS TV paziņojis, ka 1500 karavīru nosūtīšana atbalsta misijā uz Irāku iezīmē "jaunu fāzi" cīņā pret teroristisko organizāciju Islāma valsts.

Obama norādīja, ka pirmā fāze bijusi panākt, ka Irākā tiek izveidota visaptveroša un uzticama valdība, un tas ir paveikts.

"Tā vietā, lai tikai apturētu Islāma valsts virzību, tagad mēs esam pozīcijās, lai sāktu kaut kādu ofensīvu," paziņoja prezidents, piebilstot, ka tagad jāpanāk, lai Irākas spēki sāk atspiest Islāma valsts kaujiniekus atpakaļ.

1500 karavīri, ko ASV nosūtījušas uz Irāku, ir gandrīz dubultojuši Savienoto Valstu kontingentu šajā valstī. Viņi nepiedalīsies kaujas operācijās, bet atbalstīs un palīdzēs Irākas armijai.

Pentagons ziņoja, ka karavīri tiks izvietoti vairākos punktos, kur apmācīs deviņas Irākas armijas un trīs kurdu pešmergu zemessardzes brigādes.

ASV un sabiedrotie kopš augusta veica uzlidojumus Islāma valsts pozīcijām Irākā un Sīrijā. Obama norādīja, ka šie uzlidojumi bijuši ļoti efektīvi un ir palēninājuši džihādistu virzīšanos uz priekšu.

Tiek ziņots, ka Irākas armijai ir izdevies atgūt kontroli pār lielu daļu Baiji, kur atrodas Irākas lielākā naftas pārstrādes rūpnīca.

Jautāts, vai ASV vēl palielinās savu karavīru skaitu Irākā, Obama atbildēja: "Ziniet, kā armijas komandieris es nekad neteikšu nekad."

ASV vadītās koalīcijas uzlidojumā piektdien netālu no Mosulas tika sabombardēts konvojs, kurā, domājams, atradās Islāma valsts līderi, atklāja kāda ASV amatpersona. Taču amatpersona nespēja apstiprināt, vai konvojā atradās arī Islāma valsts līderis Abu Bakrs al Bagdadi.

Islāma valsts atbalstītāji to nolieguši, bet Irākas Aizsardzības, kā arī Iekšlietu ministrija sestdien ziņoja, ka Bagdadi ir ievainots.

Aizsardzības ministrs ziņoja, ka uzlidojumā nogalināts Bagdadi vietnieks Abu Muslims al Turkmani.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits