Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Olands aicina uz kopēju ES nostāju ASV spiegošanas skandālā

Francijas prezidents Fransuā Olands otrdien aicinājis Eiropas Savienību (ES) ieņemt kopēju nostāju spiegošanas skandālā, kura centrā ir ASV izlūkdienestu darbība.

"Eiropai jāieņem saskaņota, kopēja pozīcija attiecībā uz prasībām, ar kurām mums jānāk klajā, un paskaidrojumiem, kas mums jāpieprasa," tiekoties ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, paziņoja Olands. Jau ziņots, ka 1.jūlijā sākās Lietuvas prezidentūra Eiropas Savienībā.

Medijos izskanējusī informācija, ka ASV izlūkdienesti izspiegojuši ne tikai savas valsts pilsoņus, bet arī ārvalstis un Eiropas Savienības (ES) birojus, izraisījusi lielu satraukumu Eiropā. Olands pirmdien brīdināja, ka spiegošanas skandāls apdraud arī pagājušā mēnesī oficiāli sāktās sarunas par tirdzniecības līgumu starp ASV un ES, kas radītu pasaulē lielāko brīvās tirdzniecības zonu.

Olands arī paziņoja, ka Francija nav saņēmusi oficiālu patvēruma lūgumu no bijušā ASV izlūkdienesta darbinieka Edvarda Snoudena, ko ASV izsludinājusi starptautiskajā meklēšanā par par slepenas Savienoto Valstu izlūkdienestu informācijas izpaušanu. Tīmekļa medijs WikiLeaks pirmdien paziņoja, ka Snoudens lūdzis patvērumu vēl 19 valstīm, tostarp Kubai, Venecuēlai, Brazīlijai, Indijai, Ķīnai, Vācijai un Francijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits