Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trampa administrācija apsūdz Kaliforniju ūdens piesārņojumā

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija, eskalējot savu cīņu ar Kalifornijas štatu, ceturtdien apsūdzēja štatu, ka tas neaptur ūdens piesārņojuma rašanos no tādiem avotiem kā cilvēku ekskrementi un urīns, ko bezpajumtnieki atstāj uz ietvēm tādās lielpilsētās kā Losandželosa un Sanfrancisko.

Sanfrancisko mērs Londona Brīda apstrīdēja jebkādu saistību starp bezpajumtniekiem un ūdens kvalitāti, un apsūdzēja Trampu ASV Vides aizsardzības aģentūras (EPA) izmantošanā, lai sodītu demokrātu pārvaldīto štatu.

EPA vadītājs Endrū Vīlers vēstulē Kalifornijas gubernatoram Gevinam Ņūsomam no Demokrātu partijas minēja vairākus trūkumus federālo tīra ūdens likumu ievērošanā Kalifornijā un pieprasīja detalizētu plānu šo problēmu novēršanai 30 dienu laikā.

"Ja Kalifornija nepildīs tai deleģētos pienākumus, tad EPA būs spiesta rīkoties," brīdināja Vīlers savā paziņojumā.

Šī vēstule bija kārtējā zalve cīņā starp Trampa administrāciju un Kaliforniju, kas ir ierosinājusi vairāk nekā 50 prāvas, pretojoties Trampa iniciatīvām vides, imigrācijas un veselības aprūpes jomās.

Tramps pagājušajā nedēļā brīdināja, ka Sanfrancisko pašvaldība saņems pārkāpuma paziņojumu par to, ka ļauj adatām un citiem atkritumiem nonākt Klusajā okeānā pa lietus ūdens notekām. Brīda šo apgalvojumu noliedza. 

"Man ir nelabi no tā, ka šis prezidents dod zvēlienus mūsu pilsētai bez jebkāda iemesla, ja neskaita politiku," ceturtdien paziņoja Brīda. "No mūsu notekūdeņu sistēmas nekādas adatas nenonāk līcī vai okeānā, un nav nekādas saistības starp bezpajumtniekiem un ūdens kvalitāti Sanfrancisko. Tā nav reāla problēma." 

"Tas nav saistīts ar tīru gaisu, tīru ūdeni vai palīdzību mūsu štatam saistībā ar bezpajumtniekiem. Tā ir politiska atriebība Kalifornijai - pavisam vienkārši," sacīja gubernatora preses sekretārs Neitans Kliks.

Vīlers savā vēstulē rakstīja, ka pilsētu bezpajumtnieku problēma ietekmē vidi, atsaucoties uz mediju ziņām par "cilvēku izkārnījumu čupām" uz ielām un ietvēm. 

"EPA ir nobažījusies par patogēnu un citu indīgu vielu potenciālu ietekmi uz ūdens kvalitāti, neattīrītiem cilvēku ķermeņa izdalījumiem nonākot tuvākajos ūdeņos," rakstīja Vīlers. "Nešķiet, ka Sanfrancisko, Losandželosa un [Kalifornijas] štats steidzami rīkotos, lai mazinātu riskus cilvēku veselībai un videi, kurus var izraisīt bezpajumtnieku krīze." 

EPA vadītājs aicināja Sanfrancisko ieguldīt miljardiem ASV dolāru notekūdeņu attīrīšanas sistēmas modernizēšanā un apturēt nepietiekami attīrītu notekūdeņu iepludināšanu Sanfrancisko līcī un Klusajā okeānā, ko ilgi pieļāvuši štata regulatori. 

EPA pārskatā arī atklātas problēmas ar citu federālo tīra ūdens programmu izpildi Kalifornijā. EPA arī konstatējusi, ka štatā ir 202 ūdensapgādes sistēmas, kas pārsniegušas federālos standartus tādu indīgu vielu kā arsēns un svins koncentrācijas ziņā, radot risku apmēram 800 000 cilvēku, paziņoja Vīlers. 

Top komentāri

Mute
M
.... un liels klusums "liberālajos" medijos par demokrātu vakardienas "Nothingburger" fiasko .
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Demokrāti ir sašutuši par neētisku rīcību! Jo demokrāti vienmēr rīkojas ētiski!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits