Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Trampa divas sejas sarežģītajā nedēļā

Savas skandālu pārņemtās prezidentūras vienu no sarežģītākajām nedēļām aizvada ASV līderis Donalds Tramps.

Savienotās Valstis pamazām attopas pēc kārtējās masu apšaudes, šoreiz Lasvegasā, kur dzīvību zaudēja vismaz 58 cilvēki, bet simtiem tika ievainoti. Prezidents trešdien apmeklēja sērojošo pilsētu, kur vienā no slimnīcām tikās ar slaktiņā izdzīvojušajiem un viņus aprūpējošajiem mediķiem. Tramps arī teica īsu uzrunu, kurā pateicās policistiem un ārkārtas dienestiem par viņu operatīvo rīcību pēc traģēdijas. "Viņš šodien uzvedās kā īsts valstsvīrs," viens no ārstiem sacīja telekanālam CNN. 

Trampa nosvērtība Lasvegasā kontrastēja ar viņa augstprātīgo izturēšanos dienu iepriekš viesuļvētras izpostītajā un izmisuma pārņemtajā Puertoriko. Kritikai par prezidenta attieksmi pret ASV valdījumā esošo Karību jūras salu klāt nākušas arī ziņas par Trampa dziļajām nesaskaņām ar valsts sekretāru Reksu Tilersonu.

"Turpmākajos mēnešos mums visiem būs jācīnās ar šajā nedēļā notiekošā šausmām, bet kopā mēs tiksim tam pāri. Mūsu būtību atklāj mūsu mīlestība, rūpes un drosme," Tramps sacīja uzrunā Lasvegasā. "Pašos tumšākajos brīžos visspožāk iemirdzas labestība, kas mīt cilvēku sirdī. Labestība ir mūsu bāka, bet mūsu mierinājums ir apziņa, ka [apšaudē] bojāgājušo dvēseles ir radušas mieru debesīs." 

ASV prezidenta preses pārstāve Sāra Hakabī-Sāndersa apgalvo, ka ierasti bez iepriekš sagatavotām piezīmēm runājošais Tramps šoreiz esot rūpīgi pārdomājis un pierakstījis savu sakāmo. 

Baltā nama saimnieka izrādītā empātija Lasvegasas traģēdijā cietušajiem un viņam netipiski samiernieciskā uzstāšanās radikāli atšķīrās no Trampa rīcības un izteikumiem otrdien, kad viņš apmeklēja Puertoriko. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 6.oktobra, numurā!

Top komentāri

reptilis
r
....jā-ā...negatīvisms pret Trampu lien ārā pa ""visām porām""..,bet ko var gribēt ,ja raksta U.Ķezberis.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits