Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tramps aizliedz The Washington Post žurnālistiem apmeklēt viņa priekšvēlēšanu pasākumus

ASV miljardieris Donalds Tramps, kurš ir vienīgais pretendents uz startu ASV prezidenta vēlēšanās no Republikāņu partijas, pirmdien paziņojis, ka anulējis laikraksta The Washington Post akreditāciju viņa priekšvēlēšanu pasākumu atspoguļošanai.

Tramps tviterī paziņoja, ka laikraksts "neticami neprecīzi" atspoguļojis viņa kampaņas notikumus, tādēļ tam atņemta akreditācija.

Trampa pārstāvji vēlāk paziņoja, ka vairs nejūtas saistīti sadarboties ar izdevumu, kas klikšķu skaitu uz rakstiem tīmekļa vietnē vērtē augstāk par žurnālistu godīgumu.

Pēdējā gada laikā Tramps aizliedzis vairākiem medijiem apmeklēt viņa pasākumus un preses konferences, tostarp Buzzfeed, Des Moines Register, Huffington Post un Politico un Univision.

The Washington Post Trampa dusmas izpelnījās, publiskojot un komentējot viņa izteikumus, kuros ASV prezidents Baraks Obama kritizēts par sliktu vadību cīņā pret ekstrēmismu pēc traģiskās apšaudes Orlando.

"Redziet, mūs vada cilvēks, kas nav nedz stiprs, nedz gudrs, vai arī viņam ir kas cits padomā," sacīja Tramps.

The Washington Post norādīja, ka Tramps, "kā izskatās, pirmdien vairākkārt pārmetis prezidentam Obamam solidarizēšanos ar radikālajiem musulmaņiem, kas veikuši teroristu uzbrukumus Savienotajās Valstīs".

Reaģējot uz laikraksta publikāciju, Tramps norādīja, ka nav Obamas fans, bet uzsvēra, ka The Washington Post viņa teikto atspoguļojis nepatiesi, par ko liecinot virsraksts - "Donalds Tramps liek noprast, ka prezidents Obama bijis saistīts ar Orlando apšaudi".

Trampa kampaņa vērsās arī pret laikraksta īpašnieku, ASV interneta tirdzniecības giganta Amazon dibinātāju un vadītāju Džefu Bezosu.

"Fakts ir, ka Amazon īpašnieki izmanto The Washington Post kā savu politisko lobiju, lai viņiem nebūtu jāmaksā nodokļi un lai viņi netiek iesūdzēti tiesā par monopoliskām tendencēm," paziņoja kampaņa.

The Washington Post atbildīgais redaktors sacīja, ka laikraksts savu nostāju nemainīs, Trampa soli nodēvējot par vēršanos pret brīvo un neatkarīgo presi.

"The Post turpinās atspoguļot Donaldu Trampu kā līdz šim - ar cieņu, patiesi, precīzi, enerģiski un mierīgi," viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits