Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps pagarina Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus līdz 30.aprīlim

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien pagarinājis Covid-19 vīrusa dēļ noteiktos ierobežojumus līdz 30.aprīlim, prasot cilvēkiem arī turpmāk palikt mājās un ievērot sociālo distancēšanos.

"Nekas nebūtu sliktāk, kā pasludināt uzvaru pirms uzvara iegūta," preses konferencē paziņoja Tramps.

Federālās vadlīnijas, kuru mērķis ir ierobežot Covid-19 vīrusa izplatību, papildina štatu un vietējo varasiestāžu noteikti ierobežojumi, kā rezultātā darbu bijuši spiesti pārtraukt daudzi uzņēmumi, kuru ražotie produkti vai piedāvātie pakalpojumi netiek uzskatīti par būtiskiem.

Tramps iepriekš bija paudis vēlmi atcelt daļu ierobežojumu līdz Lieldienām, kas šogad iekrīt 12.aprīlī, brīdinot, ka pretējā gadījumā var tikt iznīcināta valsts ekonomika.

Taču Covid-19 izplatīšanās ASV, kas inficēto skaita ziņā apsteigušas Ķīnu un Itāliju, piespiedusi Trampu atkāpties no šīs ieceres.

Prezidents svētdien sacīja, ka mirušo skaits līdz Lieldienām, visticamāk, sasniegs kulmināciju, un pauda cerību, kas ASV nostāsies uz atlabšanas ceļa līdz 1.jūnijam.

ASV Nacionālā alerģiju un infekcijas slimību institūta vadītājs Entonijs Fauči svētdien sacīja, ka inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu ASV var sasniegt vairākus miljonus, bet nāves gadījumu skaits ar tā izraisīto slimību Covid-19 - pārsniegt 100 000.

Tramps savukārt izteicās, ka viņa administrācija paveiktu labu darbu, ja tai izdotos ierobežot mirušo skaitu līdz 100 000, jo agrākās aplēses liecināja, ka Savienotajās Valstīs no Covid-19 var nomirt līdz 2,2 miljoniem cilvēku.

Prezidents acīmredzot atsaucās uz Londonas Impērijas koledžas aplēsēm, kas balstītas uz scenāriju, kurā netiek īstenoti nekādi pasākumi Covid-19 ierobežošanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits