Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

PVO: Covid-19 joprojām ir drauds

Decembrī ziņots par teju 10 000 ar Covid-19 saistītiem nāves gadījumiem, trešdien pavēstīja Pasaules Veselības organizācija (PVO), brīdinot, ka vīruss joprojām ir nopietns drauds.
Dati no dažādiem avotiem norāda uz transmisiju pieaugumu, ko sekmējusi cilvēku pulcēšanās Ziemassvētku laikā un vīrusa paveids JN.1, kas šobrīd ir izplatītākais pasaulē.
"Kaut arī Covid-19 izplatība vairs nav globāla veselības ārkārtas situācija, vīruss joprojām cirkulē, mainās un nogalina," sacīja PVO ģenerāldirektors Tedross Adanoms Gebrejesuss.
Līdzās teju 10 000 nāves gadījumu, par ko PVO ziņots pagājušajā mēnesī, par 42% pieaudzis hospitalizācijas gadījumu skaits un par 62% gadījumu skaits, kad sirdzēji ievietoti intensīvās aprūpes nodalās.
 
Tiesa gan, šie skaitļi balstīti uz datiem no mazāk nekā 50 valstīm - pārsvarā Eiropā un Amerikā, norādīja Tedross.
"Ir skaidrs, ka ir bijis pieaugums arī citās valstīs, par ko nav ticis ziņots," atzina PVO vadītājs.
"Tieši tāpat kā valdības un indivīdi īsteno piesardzības pasākumus pret citām slimībām, mums ir jāturpina īstenot piesardzības pasākumi pret Covid-19," mudināja Tedross.
 
"Kaut arī 10 000 nāves gadījumu mēnesī ir krietni mazāk nekā pandēmijas kulminācijas laikā, šāds novēršamu nāves gadījumu skaits ir nepieļaujams," viņš sacīja.
 
PVO vadītājs arī mudināja valdības turpināt vīrusa novērošanu un sekvencēšanu, kā arī nodrošināt, ka ir piekļuve testiem, ārstniecībai un vakcīnām.
 
"Un mēs turpinām aicināt indivīdus vakcinēties, veikt testus, valkāt maskas, kur tas ir nepieciešams, un nodrošināt, ka iekštelpas ar lielu cilvēku skaitu tiek ventilētas," viņš sacīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē