Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps paraksta rīkojumu, kas vērsts pret sociālo mediju tiesisko imunitāti

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien parakstīja izpildrīkojumu, kas vērsts pret sociālo mediju milžu tiesisko imunitāti attiecībā uz saturu, ko ievietojuši lietotāji.

Ja šis rīkojums tiks īstenots, tad tādiem sociālo mediju uzņēmumiem kā Twitter un Facebook var draudēt tiesu lietas un ievērojami palielināts valdības regulējums pār tiem.

Tramps trešdien bija draudējis slēgt sociālo mediju platformas pēc tam, kad Twitter atzīmēja divus prezidenta tvītus kā “nepamatotus” un apsūdzēja viņu nepatiesos apgalvojumos. Baltais nams vēlāk pavēstīja, ka prezidents parakstīs rīkojumu par sociālajiem medijiem.

Tramps paziņoja, ka sociālo mediju milžu regulējums ir nepieciešams, jo šie uzņēmumi vairs nav neitrāli forumi, bet iesaistās ''politiskā aktīvismā".

Tramps sacīja, ka šādām mediju platformām ir "nekontrolēta vara cenzēt, ierobežot (..) praktiski jebkādu komunikācijas veidu starp privātiem pilsoņiem".

"Mēs nevaram ļaut tam notikt," sacīja Tramps, "jo tie dara lietas nepareizi, tiem ir viedokļi".

Prezidenta sašutums bija īpaši vērsts pret faktu pārbaudīšanas pakalpojumiem, kurus lielās sociālo mediju platformas ir pievienojušas, cenšoties izskaust dezinformāciju un tā sauktās "viltus ziņas".

Viņš sacīja, ka šie uzņēmumi tādējādi kļuvuši par tradicionāliem izdevējiem, kuri ir juridiski atbildīgi par publicēto materiālu.

 "Izvēles, ko izdara Twitter, kad tas izvēlas apspiest [viedokli] (..) tīri un vienkārši redakcionāli lēmumi," teica Tramps.

"Šajos momentos Twitter pārstāj būt neitrāla publiska platforma un kļūst par redaktoru ar viedokli, un es domāju, ka mēs varam to teikt arī par citiem [sociālajiem medijiem] - gan par Google, gan par "Facebook", varbūt vēl citiem."

Tramps sacīja, ka viņa izpildrīkojuma mērķis ir "saglabāt amerikāņu tautas runas brīvību un tiesības".

Pirms šis rīkojums varētu stāties spēkā, pret to būs vērsta spēcīga politiska opozīcija, un Tramps atzina, ka tas tiktu apstrīdēts tiesā.

Trampa pretinieki uzskata, ka viņa mērķis ir iebiedēt tās pašas sociālo mediju platformas, kurās vislielākā politiskā klātbūtne ir tieši Trampam, lai tās atturētos no mēģinājumiem samazināt dezinformāciju.

Lai gan Tramps žēlojas par sociālo mediju līderu liberālām nosliecēm, viņam ir plaša klātbūtne Twitter, Instagram, Facebook un citos sociālajos medijos, kur viņš bieži ievieto faktu ziņā nekorektus paziņojumus un skarbus apvainojumus pretiniekiem.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc prezidents neaiziet no Twitter, kur viņam ir 80 miljoni sekotāju, Tramps sacīja, ka viņš to varētu, tomēr viņš paļaujas uz šo platformu, lai apietu tradicionālos medijus, kurus viņš uzskata par negodīgiem.

 

Top komentāri

Atkal
A
Diena.lv. nodarbojas ar Nacistiskās Vācijas cienīgu PROPAGANDU un melo. Girgenam vajag sudzēt tiesā par viltus ziņām Diena.lv redakciju. Tramps parakstīja pareizu rīkojumu, kas regulē 25. gadu vecu likumu, kas šobrīd nestrādā, proti: Twitter un Facebook izmanto šo "imunitāti", lai CENZĒTU politiskus komentus, kas neatbilst oficiālai varas retorikai, jo facebook vairs nav, kā pareizi Tramps saka, socmēdijs, bet gan izdevniecība, kurai ir savs politisks viedoklis un kas tiek lobēts. Noskatities visu Trampa interviju https://www.foxnews.com/politics/trump-signs-executive-order-on-social-media-companies?fbclid=IwAR1k6mqKroq_fwJZIcoEEG-rL64pn5r5cHbGCxBKUZgOk5HVzEI69xvPbbw
Krējums Saldais
K
"Prezidenta sašutums bija īpaši vērsts pret faktu pārbaudīšanas pakalpojumiem, kurus lielās sociālo mediju platformas ir pievienojušas, cenšoties izskaust dezinformāciju un tā sauktās "viltus ziņas"." . . Un kas Latvijā filtrē Facebuku? - Pareizi - pērkama NVO :)
ha, ha
h
Mums arī vajadzētu tādu rīkojumu, kas ierobežotu sorosītu visatļautību mediju vidē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits