Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Igaunijā desmitiem institūciju saņēmušas e-pastus ar spridzināšanas draudiem

Naktī uz ceturtdienu desmitiem institūciju Igaunijā, arī skolas un bērnudārzi, saņēmušas elektroniskā pasta vēstuli krievu valodā ar draudiem par spridzināšanu.

Igaunijas policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka tā ir daļa no plašāka viltus draudu elektroniskā pasta vēstuļu viļņa.

"Līdzīgs bumbu draudu vilnis pirms dažām dienām bija Latvijā," teica Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta operāciju vadītājs Heigo Reineks.

Viņš paskaidroja, ka pašreizējais izvērtējums liecina par to, ka tiek īstenota plaša viltus elektroniskā pasta vēstuļu kampaņa ar mērķi traucēt institūciju darbu.

Igaunijas policija sazinās ar draudu vēstules saņēmušajām institūcijām un strādā, lai noskaidrotu par to izsūtīšanu atbildīgo.

Jau vēstīts, ka šonedēļ divu dienu laikā vairāki simti izglītības iestāžu visā Latvijā saņēma draudu e-pastus. Valsts policija vērš uzmanību, ka šie saņemtie e-pasti vērtējami kā zema līmeņa riska draudi un šī ir mērķtiecīga noziedzīga akcija, kuras nolūks ir destabilizēt sabiedrību un iestāžu darbu.

Latvijas tiesībsargājošo iestāžu vadība trešdien preses konferencē informēja, ka izglītības iestādēm adresēto viltus draudu e-pastu sūtītājs ir darbojies arī Polijā un ASV, turklāt nav izslēgts, ka šāda veida uzbrukumi Latvijai var atkārtoties. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits