Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Igaunijas tiesa piespriež cietumsodus Latvijas iedzīvotājas slepkavām

Igaunijas Tartu apgabaltiesa par 2018.gadā Valgā notikušu Latvijas iedzīvotājas slepkavību piespriedusi reālu deviņu gadu cietumsodu 39 gadus vecajam bezvalstniekam Aleksandram Bažanovam un 29 gadus vecajai Latvijas pilsonei Sintijai Semjonovai.

Bažanovam cietumā būs jāpavada kopumā desmit gadi, jo minētajam sodam pievienots vēl viens gads agrāk neizciesta cietumsoda, un pēc iznākšanas brīvībā viņam būs jāpamet Igaunija bez tiesībām atgriezties valstī vēl turpmākos desmit gadus.

Saskaņā ar apsūdzību Bažanovs un Semjonova 2018.gadā automašīnā aizveduši uz mežu 31 gadu vecu Latvijas iedzīvotāju un Bažanovs viņu nožņaudzis. Pēc tam Bažanovs un Semjonova aplējuši viņu ar benzīnu un aizdedzinājuši, lai slēptu nozieguma pēdas un padarītu neiespējamu mirstīgo atlieku identificēšanu, un tad iemetuši upē.

2019.gada sākumā Igaunijas policija sāka izmeklēšanu lietā par Latvijas iedzīvotājas pazušanu, kuras gaitā radās aizdomas, ka sieviete, kas tobrīd dzīvoja Valgā, nolaupīta un mežā nogalināta. Izmeklētāji izanalizēja visus pieejamos datus, tostarp novērošanas kameru ierakstus. Turpinot meklēšanu, 2019.gada aprīlī Mustjegi upē tika atrasti cilvēka kauli, bet vēlāk izdevās atrast arī pārējo skeletu ar galvaskausu, ko, domājams, bija aizvilkuši projām meža dzīvnieki. 

DNS analīzes apliecināja, ka atrastas pazudušās sievietes mirstīgās atliekas.

Pierādījumu vākšana un analīze ilga veselu gadu, un 2020.gada aprīlī Valgā policija apcietināja Bažanovu, bet dienu vēlāk aizturēja arī Semjonovu.

Izmeklēšanas laikā savāktie pierādījumi liecināja, ka slepkavas un viņu upuris bijuši pazīstami un starp viņiem izraisījies konflikts.

Tiesa lietu izskatīja slēgtās sēdēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits