Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lietuvā aizliegts iebraukt 19 automašīnām ar Krievijas numura zīmēm

No otrdienas rīta 24 stundu laikā iebraukšana Lietuvā atteikta 19 automašīnām ar Krievijas reģistrācijas numura zīmēm, informēja Lietuvas Muitas departamentā.

Pirmdien Lietuva nolēma aizliegt iebraukšanu valstī transportlīdzekļiem ar Krievijas reģistrācijas numura zīmēm. Lietuvas robežas šķērsošana atļauta tikai tiem transportlīdzekļiem, kuri ar dokumentiem var pierādīt, ka dodas tranzītā uz Kēnigsbergas (Karaļauču) anklāvu vai no tā .

Eiropas Komisija 8.septembrī publicēja skaidrojumus par importu un preču ievešanu no Krievijas. Tajos teikts, ka ir aizliegts ievest personīgās automašīnas un personīgās mantas. Vēlāk Eiropas Komisija (EK) paziņoja, ka šim sarakstam ir konsultatīvs raksturs un ES valstīm individuāli jāizlemj, vai noteikt aizliegumus.

Lietuvas politiķi paziņojuši, ka lūgs EK detalizētāku skaidrojumu par Krievijas pilsoņu personīgo mantu konfiskāciju uz robežas.

Lietuvas Muitas departamenta vadītājs Darjus Žvirons Lietuvas sabiedriskajam radio trešdien sacīja, ka gadījumā, ja transportlīdzekļu ar Krievijas reģistrācijas numura zīmēm vadītāji nepakļausies muitnieku prasībām, tiks sākts administratīvais process un viņu transportlīdzekļus ar tiesas lēmumu varētu konfiscēt.

Žvirons pieļāva, ka daudzi Krievijas pilsoņi vēl nav informēti par sankcijām, tomēr gaidāms, ka gadījumu, kad tiek mēģināts Lietuvā iebraukt ar Krievijā reģistrētu transportlīdzekli, skaits mazināsies.

Pērn 19.septembrī spēkā stājās Baltijas valstu un Polijas lēmumus Eiropas Savienības ārējo robežu atļaut šķērsot tikai Krievijas diplomātiem, disidentiem, transporta kompāniju darbiniekiem, Eiropas Savienības pilsoņu ģimenes locekļiem un Krievijas pilsoņiem, kuriem ir uzturēšanās atļaujas vai ilgtermiņa nacionālās vīzas, ko izsniegusi kāda no Šengenas zonas valstīm.

Vismaz līdz 16.decembrī Lietuvā spēkā ir parlamenta izsludinātā ārkārtējā situācija uz valsts robežas ar Krieviju, kas arī cita starpā aizliedz Krievijas pilsoņu iebraukšanu Lietuvā.

Jau vēstīts, ka līdz trešdienas, 13.septembra, plkst.8 Latvijas robežu Grebņevas robežkontroles punktā mēģinājusi šķērsot viena vieglā automašīna ar Krievijas numura zīmēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits