Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 18 cilvēki; Igaunijā -9

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 18 cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija. Tikmēr Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta deviņiem cilvēkiem, otrdien paziņojis Veselības departaments

Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2167. Savukārt 1494 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 63 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 128 212 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Pirmdien veiktas 1493 analīzes.

Ar vīrusa perēkli Tartu naktsklubā  Vabank saistīti kopumā jau 37 inficēšanās gadījumi, klubā Naiiv - 19 gadījumi un klubā Shooters - 18 gadījumi.

Kā norāda Veselības departaments, ar viesošanos Tartu saistīts arī pagājušajā nedēļā atklāts gadījums Vīlandē, kur inficēšanās apstiprināta ātrās ēdināšanas restorāna Hesburger darbiniekam, kuram bijuši cieši kontakti ar aptuveni 20 cilvēkiem.

Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2283 cilvēkiem. 1679 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī veiktas 4269 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 557 657 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miris 81 cilvēks, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Kā ziņu aģentūru BNS informējis Nacionālais sabiedrības veselības centrs (NVSC), septiņi jaunatklātie inficēšanās gadījumi Lietuvā saistīti ar jau zināmiem perēkļiem, tai skaitā četri - ar iecienīto Kauņas vecpilsētas pasākumu rīkošanas vietu Adform kiemelis, kas atrodas līdzās Rātsnamam. Pasākumu laikā tur darbojas bārs, kura darbiniekiem inficēšanās tika konstatēta jau pirmdien. Visi tuvāko divu nedēļu laikā plānotie pasākumi pasākumi šai vietā uz laiku atlikti, bet cilvēki, kas pēdējās dienās apmeklējuši bāru, aicināti vērsties pie NVSC.

Vīruss atklāts jau ceturtajam Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra (LNOBT) darbiniekam, un tas ir jau sestais gadījums, kas saistīts ar šo inficēšanās perēkli. Vēl viens gadījums saistīts ar perēkli Kauņas valsts filharmonijā, kur kopumā inficējušies jau seši cilvēki.

Apstiprināts jau trešais inficēšanās gadījums saistībā ar Viļņas bāru Bardakas.

Atklāti arī trīs "importēti" gadījumi cilvēkiem, kas ieradušies vai atgriezušies Lietuvā no Nīderlandes, Ukrainas un Spānijas.

Inficēšanās konstatēta arī kādam radiostacijas Power Hit Radio darbiniekam, kurš vēl nav iekļauts šīs dienas statistikā, un visa radiostacijas komanda nekavējoties izolējusies.

papildināta visa ziņa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits