Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lietuvā profilaktiski veiks intensīvākas Covid-19 analīzes astoņās pašvaldībās ar augstāku inficēšanās līmeni

Astoņās no 60 Lietuvas pašvaldībām, kur konstatēts augstāks ar jauno koronavīrusu inficēto cilvēku īpatsvars, šonedēļ profilakses nolūkā tiks veikta intensīvāka iedzīvotāju testēšana, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija.

Saskaņā ar epidemioloģiskajiem rādītājiem Lietuvā vidējais inficēšanās līmenis ir 3,4 gadījumi, rēķinot uz 100 000 iedzīvotājiem, bet astoņās pašvaldībās tas ir augstāks - Viļņas rajonā 27 gadījumi  uz 100 000 iedzīvotājiem, Lazdiju rajonā - 19,9, Ignalinas rajonā – 13,9,  Viļņā - 7,5, Šalčininku rajonā - 6,6, Skuodas rajonā - 6,2, Elektrēnu pašvaldībā - 4,2 un Šaķu - 3,7.

Minētajās pašvaldībās tuvākās nedēļas laikā analīzes profilaktiski tiks veiktas visu ārstniecības un aprūpes iestāžu darbiniekiem, izņemot bērnu namu darbiniekus. Slimnīcu pacientiem un aprūpes iestāžu iemītniekiem pārbaudes paredzēts veikt nejaušas atlases kārtībā, nedēļas laikā aptverot 5-10% no pacientu un aprūpes iestāžu iemītnieku kopējā skaita. 

Nejaušas atlases kārtībā analīzes veiks arī aptieku, veikalu un citu ar klientu apkalpošanu saistītu iestāžu darbiniekiem.

Analīzes arī turpmāk paredzēts veikt visiem, kam ir vismaz viens akūtas elpceļu infekcijas simptoms - paaugstināta temperatūra, klepus, apgrūtināta elpošana vai citas slimības pazīmes. Pārbaudīti tiks arī pacienti, kas ieradīsies slimnīcās uz plānveida procedūrām, kā arī cilvēki no iespējamiem jaunatklātiem infekcijas perēkļiem, piemēram, kopmītnes tipa dzīvojamajiem namiem.

Turpināsies arī atkārtota testēšana Covid-19 pacientu izveseļošanās apstiprināšanai.

Analīzes vairs nebūs obligāti jāveic visiem pilnīgi visiem, kuri ieradīsies vai atgriezīsies Lietuvā no ārvalstīm, ja vien viņiem nebūs slimības simptomu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits