Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lietuva sākusi lietot gāzi no Inčukalna krātuves

Lietuvas valsts enerģētikas holdingkompānijā Lietuvos energija ietilpstošā dabasgāzes piegādes un tirdzniecības kompānija Lietuvos duju tiekimas (LDT) janvārī sākusi izmantot dabasgāzes rezerves, kas glabājas Inčukalna pazemes gāzes krātuvē Latvijā.

Kā ziņu aģentūrai BNS apliecinājis gāzes tirdzniecības uzņēmumu "Litgas" un LDT valdes priekšsēdētājs un "Lietuvos energija" valdes loceklis Dominiks Tučkus, pērnvasar Inčukalna krātuvē noglabātā gāze tiek pārsūknēta uz Lietuvu un piegādāta lietotājiem līdz ar Krievijas koncerna "Gazprom" gāzi un sašķidrināto dabasgāzi no Klaipēdas gāzes termināļa kuģa "Independence".

"Kopš gada sākuma gāze Lietuvas lietotājiem tiek piegādāta no trim avotiem. Piegādes ir ļoti lielā mērā diversificētas," viņš uzsvēris.

Pagājušajā vasarā Lietuva diezgan lēti iegādājās sašķidrināto dabasgāzi no dažādiem piegādātājiem un pēc regazificēšanas uzglabā to Inčukalnā. Šīs gāzes apjomi oficiāli netiek atklāti, bet saskaņā ar BNS ziņām tie pārsniedz 100 miljonu kubikmetru (aptuveni vienu miljardu kilovatstundu).

Iepriekšējos gados krātuvē tika uzglabāts tikai likumā paredzētais gāzes apjoms, kas nepieciešams, lai apgādātu visjutīgākos lietotājus, - vairāk par 30 miljoniem kubikmetru.

Kā oktobra beigās paziņoja dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators "Conexus Baltic Grid", Inčukalna krātuvē atrodas 11,4 miljardi kilovatstundu gāzes, kas ziemā tiek piegādāta lietotājiem Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un tuvējiem Krievijas reģioniem.

Top komentāri

rekur
r
Un, kur tad slavenais sašķidrinātās gāzes termināls- kuģis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits