Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rinkēvičs: Baltijas valstu politikas koordinācijai pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā ir izšķiroša nozīme

Vienotai Baltijas valstu politikas koordinācijai pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā ir izšķiroša nozīme, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien apmeklēja Lietuvu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, oficiālās vizītes laikā Latvijas prezidents tikās ar Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu un Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu, lai pārrunātu NATO Viļņas samitā pieņemtos lēmumus un Baltijas reģiona drošību, enerģētikas drošības jautājumus, kā arī Latvijas un Lietuvas sadarbības stiprināšanas iespējas.

Rinkēvičs norādīja, ka Latvija un Lietuva ir cieši partneri ar aktīvu politisko un ekonomisko dialogu. Abām valstīm ir vienādas intereses, īpaši drošības un aizsardzības spēju stiprināšanā, Baltijas reģiona enerģētiskās drošības un neatkarības nodrošināšanā un visa veida atbalsta sniegšanā Ukrainai. Tāpat Latviju un Lietuvu saista kopīga Eiropas Savienības un NATO darba kārtība.

Rinkēvičs pauda nostāju, ka Lietuva ir vērtīgs partneris attiecībā uz drošības un aizsardzības sadarbību. Viņa ieskatā, NATO Viļņas samits ir vērtējams kā veiksmīgs reģionam un globālajai drošībai. Samits ieiešot vēsturē kā nozīmīgs solis NATO un Ukrainas partnerībā.

"Mēs būsim kopā ar Ukrainu tik ilgi, cik nepieciešams, sniedzot visu nepieciešamo divpusējo atbalstu. Arī NATO ir jānodrošina Ukrainas ilgtermiņa drošība un spējas atturēt Krieviju no atkārtotas agresijas," akcentēja Rinkēvičs.

Latvijas prezidents vērsa uzmanību, ka sadarbība starp Latviju un Lietuvu sniedz lielu ieguldījumu reģionālajā vienotībā un attīstībā un tai ir izšķiroša nozīme pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos.

"Mēs novērtējam visus esošos mūsu sadarbības un koordinācijas formātus svarīgos reģionālajos un starptautiskajos jautājumos. Aktīvai un vienotai Baltijas valstu koordinācijai pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā ir izšķiroša nozīme. Tādēļ vēlos cieši sadarboties ar Lietuvu Baltijas valstu trīspusējās sadarbības labā," apliecināja Rinkēvičs.

Oficiālās vizītes laikā puses pārrunāja iespēju paplašināt sadarbību enerģētikas, transporta un infrastruktūras projektos.

Vizītes laikā notika arī viedokļu apmaiņa par aktuālo situāciju Baltijas valstu elektroenerģijas pārvades sistēmas sinhronizēšanā ar kontinentālās Eiropas tīkliem projekta īstenošanā. Rinkēvičs pauda nostāju, ka šajā jautājumā būtiska ir visu trīs Baltijas valstu pragmatiska un koordinēta rīcība.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits