Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Viļņas reģionā aizņemtas teju visas Covid-19 gultas; Klaipēdā trūkst mediķu

Viļņas reģionā aizņemtas gandrīz visas Covid-19 pacientiem paredzētās gultasvietas, savukārt Klaipēdas ārstniecības iestādēs vietu pietiek, bet lielākā problēma ir personāla trūkums, ziņu aģentūrai BNS pirmdien pastāstījuši paši mediķi.

Galvaspilsētas Santaras klīnikā aizņemtas 92% stacionāra gultu un 94% reanimācijas un intensīvās terapijas nodaļu gultu, Viļņas pilsētas klīniskajā slimnīcā Antakalnē - 96% aktīvai ārstēšanai paredzēto gultu un 92% reanimācijas un intensīvās terapijas gultu.

Republikāniskajā Viļņas universitātes slimnīcā šie rādītāji ir attiecīgi 83 un 92%, Ukmerģes slimnīcā - 98 un 57% procenti, Alītas slimnīcā - 84 un 100% vietu. Druskininku slimnīcā aizņemtas 97% aktīvai ārstēšanai paredzēto gultu, Traķu slimnīcā - 96%, Švenčoņu slimnīcā - 100%.

Kā aģentūrai atzinusi Santaras klīnikas pārstāve Gitana Letuķiene, katra diena mediķiem ir pārbaudījums - kā dalīt pacientu plūsmas.

Lietuvas galvaspilsētas pašvaldības administrācijas direktors Povils Poderskis pastāstījis, ka Viļņas pilsētas klīniskajā slimnīcā, piesaistot papildu personālu, iecerēts atvērt vēl divas nodaļas un palielināt gultasvietu skaitu vēl par 50.

"Vai līdz ar to būs sasniegta robeža? Acīmredzot jā, jo arī šīm 450 gultām mums pietrūks personāla, tomēr mums vēl ir dažādas idejas," viņš rakstījis sociālajā tīklā "Facebook".

Tikmēr Klaipēdas reģionā gultasvietu Covid-19 pacientiem vēl pietiek, bet lielākās problēmas rada personāla trūkums, atzinis Klaipēdas universitātes slimnīcas vadītājs Vinss Janušonis.

Pēc viņa sacītā, slimnīcā, kas koordinē visu reģiona ārstniecības iestāžu darbu ar Covid-19 pacientiem, vēl ir aptuveni 15% brīvu gultu, bet darbaroku trūkst, jo visās slimnīcās lielākā vai mazākā skaitā slimo arī paši mediķi, bet slodze aizvien pieaug, tiek ievests daudz smagu slimnieku un īpašas problēmas rada reanimatologu un infektologu trūkums.

Janušonis pastāstījis, ka Klaipēdas universitātes slimnīca joprojām pilnā apjomā sniedz neatliekamo palīdzību un vēl arī daļu plānveida pakalpojumu, kas citās slimnīcās jau tiek ierobežoti, lai varētu palīdzēt Covid-19 pacientiem.

Sarežģīta situācija izveidojusies arī Panevēžā, kur sasirguši 270 slimnīcas darbinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits