Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Forbes: 15 Latvijas veiksmīgākie ģimenes biznesi izauguši par 25%

Latvijas veiksmīgākie ģimenes biznesi izauguši par 25%, liecina žurnāla Forbes Latvija veiksmīgāko ģimenes biznesu reitings.

Forbes atklāj, ka Latvijas 15 lielākie ģimenes biznesi, kas iesaistīja atvases kopīgā darbā, pērn attīstījās ļoti strauji, sasniedzot vidējo izaugsmi 25% apmērā.

Nemainīga reitinga līdere ir bijušā Dobeles dzirnavnieka īpašnieka Vitauta Paškauska ģimene, kurai pieder uzņēmums Agrolats Holding. Šīs ģimenes uzņēmumu kopējais apgrozījums bijis vairāk nekā 270 miljoni eiro. Tā no reitinga ģimenēm arī spējusi iesaistīt biznesā visvairāk ģimenes locekļu, turklāt jau trīs paaudzēs. Katrs atbildot par savu biznesa daļu, Paškauski jau lielāko daļu apgrozījuma nodrošina ārpus Latvijas - Ukrainā, Krievijā un Marokā.

Paškauskiem seko Peškovu ģimene - Aleksandrs, Sergejs, Aleksejs, Jeļizaveta, Ļubova, Natālija un Olga. Šai ģimenei pieder AS Baltikums Bank, kas jau otro gadu uzrāda vislielāko peļņu reitingā - 8,5 miljoni eiro.

Savukārt vislielāko izaugsmi piedzīvojusi Milovu ģimene - Nataļja, Aleksandrs, Artjoms un Vadims -, kurai piederošais LNK dubultojis apgrozījumu, nosmeļot interesantākos publiskos iepirkuma projektus Rīgā un Ventspilī, kā arī pabeidzot termināli Lietuvā, Klaipēdā. Pēdējo divu gadu laikā LNK kopā ar partneriem Latvijā parakstījis līgumus par vairāk nekā 90 miljoniem eiro.

Arī pārējie 12 veiksmīgākie ģimenes biznesi aprakstīti jaunajā Forbes reitingā.

15 lielāko pašmāju ģimeņu biznesi sasniedza kopējo apgrozījumu 860 miljoni eiro, kas ir tikpat, cik valsts budžets veselībai un kultūrai kopā. Puse reitingā pārstāvēto uzņēmumu darbojas Latvijai tradicionālās nozarēs - ražošanā un celtniecībā.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

    Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

    ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

    Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits