Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Anglijas pilsētās turpinās nekārtības, situācija Londonā ir samērā mierīga

Anglijas pilsētās trešdienas naktī turpinājās nekārtības, kas sestdien bija sākušās Londonā un otrdienas naktī izplatījušās uz citām pilsētām, bet situācija bija samērā mierīga Londonā, kur kārtību nodrošināja policijas papildspēki.

Mančesterā jauniešu grupas kapucēs iesaistījās sadursmēs ar policiju, izsita namu logus un izlaupīja veikalus, kā arī aizdedzināja apģērbu veikalu.

Mančesteras piepilsētā Solfordā nekārtību dalībnieki apmētāja policistus ar akmeņiem, dedzināja veikalus un automašīnas un uzbruka raidsabiedrības BBC operatoram.

Arī Vestbromvičas un Vulverhemptonas pilsētās tika dedzinātas automašīnas un izlaupīti veikali. Notingemā 30 līdz 40 vīriešu apmētāja ar degbumbām policijas iecirkni, bet neviens netika ievainots.

Liverpūles Tokstetas rajonā nekārtību dalībnieki aizdedzināja divas ugunsdzēšanas mašīnas un viena ugunsdzēsēja automobili, kā arī izlaupīja veikalus.

Policija paziņoja, ka aizturējusi 47 cilvēkus Mančesterā un Solfordā un 37 cilvēkus Tokstetā. Tika ziņots arī par nelielām nekārtībām Birmingemā, Lesterā, Miltonkeinzā un Glosterā.

Londonas ielās otrdienas naktī kārtību nodrošināja 16 tūkstoši policistu, tāpēc situācija bija samērā mierīga. Policija paziņoja, ka Londonā kopš nekārtīibu sākuma aizturējusi pavisam 685 cilvēkus. Šajās nekārtībās tika ievainoti vairāk nekā 100 policistu, kā arī tika nošauts 26 gadus vecs vīrietis Londonas dienvidu rajonā Kroidonā.

Nekārtību turpināšanās dēļ Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons pārtrauca atvaļinājumu, kuru viņš pavadīja Itālijā kopā ar ģimeni, un otrdien atgriezās Londonā. Kamerons paziņoja, ka šīs nekārtības ir "tīra un vienkārša noziedzība, kas ir jāapkaro un jāsakauj". "Cilvēkiem nevajadzētu šaubīties par to, ka mēs darīsim visu iespējamo, lai atjaunotu kārtību Lielbritānijas ielās," Kamerons sacīja pēc viņa otrdien rīkotās ārkārtas situāciju komitejas COBRA sanāksmes. Šāda sanāksme paredzēta arī trešdien.

Vardarbība izcēlās pēc tam, kad sestdien pie policijas ēkas Londonas Totenhemas rajonā notika mierīga protesta akcija pret to, ka ceturtdien apšaudē ar policiju gāja bojā kāds vīrietis, taču pēc tam vairāki simti cilvēki sāka demolēt un dedzināt ēkas un transportlīdzekļus un izlaupīt veikalus. Daudzi apšauba versiju, ka jaunais vīrietis apdraudēja policiju, kas tiek skaidrots kā apšaudes iemesls.

Ceturtdien apšaudē ar policiju gāja bojā 29 gadus vecais Totenhemas iedzīvotājs Marks Dagans. Policija apturēja taksometru, kurā viņš atradās, lai viņu aizturētu saistībā ar aizdomām par kriminālpārkāpumu. Taču viņš atklāja uguni, trāpot policista rācijā. Tad policists atklāja pretuguni un vīrieti nogalināja.

Totenhemā dzīvo daudz melnādaino un citu imigrantu. Šajā Londonas rajonā ir augsts noziedzības līmenis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits