Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Arafata atraitne nopratināta vīra nāves apstākļu izmeklēšanas ietvaros

Bijušā palestīniešu līdera Jasira Arafata atraitne Suha Arafata septembra vidū Francijā nopratināta vīra nāves apstākļu izmeklēšanas ietvaros, trešdien aģentūrai AFP atklāja kāds anonīms avots.

Jau vēstīts, ka augusta beigās Francijas prokuratūra sāka izmeklēt slepkavības lietu saistībā ar palestīniešu līdera Jasira Arafata nāvi 2004.gadā netālu no Parīzes. Atraitne tikusies ar izmeklētājiem Parīzes piepilsētā Nantērā, kur viņa kopā ar meitu uzsāka tiesvedību saistībā ar Arafta nāves apstākļiem, atklāja anonīmais avots, sīkāku informāciju nesniedzot.

Izmeklēšanas ietvaros 26.novembrī franču izmeklētāji ieradīsies Rietumkrastā, Rāmallā, kur apbedīts Arafats.

Arafats mira mira 2004.gada 11.novembrī Parīzes slimnīcā, kurā bija ārstējies vairākas nedēļas. Francijas amatpersonas, atsaucoties uz privātās dzīves aizsardzību, toreiz atteicās atklāt Arafata nāves cēloni, izsaucot dažādas baumas. Palestīniešu amatpersonas savukārt paziņoja, ka tobrīd 75 gadus veco Arafatu esot noindējuši izraēlieši, taču viņu pašu veiktās izmeklēšanas rezultātā tika izslēgta gan indēšana, gan saslimšana ar vēzi vai AIDS.

Jūlijā, atsaucoties uz Šveicē veiktajiem laboratoriskajiem pētījumiem, telekanāls Al Jazeera nāca klajā ar versiju, ka Arafats noindēts ar poloniju. Šveices laboratorijas analīzēs tika izmantoti bioloģiskie paraugi, kas iegūti no Arafatam piederējušajām lietām. Tās viņa atraitnei nodeva Parīzes slimnīca, kurā Arafats pavadīja savas pēdējās mūža dienas. Pēc šiem atklājumiem Arafata atraitne uzsāka tiesvedību, piekrītot Rāmallas mauzolejā apglabātā nelaiķa vīra mirstīgo atlieku ekshumācijai izmeklēšanas ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits