Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

ASV mierina, ka spēs apturēt Ziemeļkorejas raķetes

Kamēr Ziemeļkoreja turpina provokatīvas darbības un militāro muskuļi demonstrēšanu, nupat veicot kārtējo ballistiskās raķetes izmēģinājumu, ko tā saskaņā ar ANO Drošības padomes rezolūciju nedrīkst darīt, ASV mierina, ka spēs notriekt no Ziemeļkorejas izšautas raķetes, ja tās apdraudēs kādu reālu mērķi.

Kad Ziemeļkoreja svētdien izšāva savu raķeti, Japāņu jūrā uzturējās divi ASV karakuģi, katrs no tiem aprīkots ar pretraķešu iekārtām, ziņo CNN. Aegis sistēma, kas radīta ballistisko raķešu pārtveršanai un notriekšanai, spēj vienlaikus izsekot līdz pat 100 mērķiem.

Pentagona runasvīrs kapteinis Džefs Deiviss norādīja, ka Ziemeļkorejas veiktā izmēģinājuma laikā notika cieša sadarbība ar Japānu un Dienvikoreju. Vidējā darbības rādiusa raķetes, kādu izmēģināja Phenjanas režīms, apdraud abas šīs valstis. Tā kā šoreiz raķete izšauta piekrastes rajonā, tā veica tālāku ceļu kā visas līdzšinējās raķetes, aptuveni 450 kilometrus.

Dienvidkorejas amatpersonas norādīja, ka raķete izšauta ļoti stāvā leņķī, teju taisni gaisā, tāpēc raķetes sasniedzamība, to izšaujot 45 grādu leņķī, varētu būt pat 2000 kilometru. 

Konkrētā raķete izmanto cieto raķešdegvielu, tāpēc ir grūtāk fiksēt pašā palaišanas brīdī, taču Pentagona pārstāvji apliecina, ka lidojuma laikā ar Aegis sistēmu aprīkotie kuģi ir spējīgi izsekot raķetes jau neilgi pēc to palaišanas, lai notriektu tās lidojuma trajektorijas augstākajā punktā, tādējādi samazinot risku.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits