Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

ASV rosina iesaldēt visus Kima aktīvus

Reaģējot uz Ziemeļkorejas ballistisko raķešu un kodolbumbu izmēģinājumiem, ASV ierosinājusi Apvienoto Nāciju Organizācijai (ANO) ieviest pret Ziemeļkoreju vairākas būtiskas sankcijas, tostarp aizliegt piegādāt naftu Ziemeļkorejai kā arī iesaldēt valsts līdera Kima Čen Una finanšu līdzekļus, vēsta BBC.

ANO rezolūcijas projekts tiek izstrādāts, ņemot vērā jau sesto kodolizmēģinājumu un atkārtotus raķešu testus. Turklāt Phenjana jau apgalvojusi, ka izstrādājusi ūdeņraža bumbu un draud ASV ar uzbrukumu

Tomēr Krievija un Ķīna izteikušās, ka bargākas sankcijas pret Ziemeļkoreju ir bezjēdzīgas.

Līdz ar augustā ieviestajām sankcijām liegts Ziemeļkorejai eksportēt vairākus resursus, ieskaitot ogles, radot Ziemeļkorejai apmēram 1 miljarda ASV dolāru zaudējumus, kas ir apmēram trešdaļa no visa šīs valsts eksporta. Tomēr vairāki tirdzniecības ceļi izolētajai valstij aizvien paliek atvērti.

Pašlaik ASV rosina dažādu naftas produktu piegādes apturēšanu uz Ziemeļkoreju, kā arī apturēt tekstilizstrādājumu eksporta nozari, apturēt Kima un Ziemeļkorejas valdības aktīvus, kā arī liegt valdības pārstāvju un augstākstāvošo ierēdņu ceļošanu. Tāpat piedāvāts aizliegt Ziemeļkorejas darbaspēkam strādāt ārvalstīs.

Jāpiebilst, ka ārvalstīs esošā darbaspēka ieņēmumu daļas iekasēšana un tekstilizstrādājumu eksports ir divi no svarīgākajiem Ziemeļkorejas ienākumu avotiem.

Ierosinājums noteikt šīs bargās sankcijas gan noteikti saskarsies ar asu Krievijas un Ķīnas pretreakciju. Abas valstis piegādā naftu Ziemeļkorejai, un tām arī ir veto tiesības ASNO Drošības padomē.

Savukārt pati Ziemeļkoreja sev raksturīgā manierē solījusi, ka uz jaunām sankcijām atbildēs ar pretuzbrukumu.

Top komentāri

Brīnos
B
par stulbu pasauli atkal un atkal;( Man šķiet, būtu tikai loģiski, ja Kima aktīvi būtu iesaldēti jau pirms 10 gadiem! Bet, ja pašiem domas tikai par vieglu naudu, un mērīšanās ar krāniem vienīgā politiskā retorika, tad bumba sprāgs ;(
Emirs
E
Kims un vina rezims ir nekavejoties nezeligi jaiznicina un Korejas ir jaapvieo iena valsti. Nuir istais bridis sos darbu veikt. ir neizprotams,kapec ASV, Japana, NATO valstis vilcinas ar triecienu Ziemelkorejai?
LV
L
Tāpēc,ka ir civiliedzīvotāji,kam ar šo visu nav nekāda sakara un viņi ietu bojā,daudzi ietu bojā,tas ka viens idiots ir tālu no realitātes,neliek nogalināt citiem vairākus tūkstošus,mierīgo iedzīvotāju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits